Polonez’de çıkış kodları değiştirildi, işçiler işsizlik ödeneği haklarını geri aldı
Sendikalaştıkları için işten atılan Polonez işçileri yaptıkları açıklamada işsizlik ödeneklerini ve kıdem tazminatlarını gasp eden işten çıkış kodlarının Çalışma Bakanlığınca değiştirildiğini söyledi.

Polonez fabrikasında çalışan düşük ücret baskı ve mobbinge karşı Tekgıda-İş’te örgütlendikten sonra işten atılan Polonez işçilerinin başlattığı direniş 43 günü geride bıraktı. Polonez işçileri sosyal medyadan yaptıkları açıklamada, işten çıkış kodları olan ve işsizlik ödeneği, kıdem tazminatı gibi haklarından faydalanamamalarına neden olan Kod 46’nın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından değiştirildiğini söyledi.

Yapılan açıklamada Polonez işçileri olarak günlerdir eylemde olduklarını belirten işçiler, “Mücadelemiz sonucunda Çalışma Bakanlığı işten çıkış kodumuz olan Kod 46’yı değiştirip Kod 4 yapıyor böylece işsizlik ödeneği alma hakkını kazanmış olduk. Bu bir başlangıç Polonez işçileri olarak kazana kazana devam ediyoruz. En sonunda bu fabrikaya gireceğiz bunu da herkes görecek” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Direnişteki Polonez işçileri: Sendika hakkımızı ka...

İstanbul Çatalca’da bulunan Polonez’de sendikalaştıkları için işten çıkarılan işçiler fabrika önünde...

Direnişteki Polonez işçilerine polis müdahale etti

Sendikalaştıkları için işten atılan ve direnişe geçen Polonez işçilerine polis müdahale etti. Polis...

Kadın işçiler olarak haklarımızı öğrenmeliyiz

Toplantıya katıldığım günden beri düşünüyorum. Ezilen büzülen, hor görülen bir işçiyim ben. Bu ülked...