Polisler, Barış Annelerini yerlerde sürükledi!
Mardin Kızıltepe’de, tecride karşı cezaevlerinde devam eden açlık grevi eylemlerine dikkat çeken Barış Annelerine polis saldırdı. Barış Anneleri yerlerde sürüklendi.

Mardin Kızıltepe’de açlık grevi eylemlerine dikkat çekmek için açıklama yapmak isteyen Barış Anneleri, polis şiddetine maruz kaldı. Annelerin polislerce yerde sürüklendiği müdahalede 5 kişi gözaltına alındı.

Barış Anneleri, Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı cezaevlerinde devam eden açlık grevi eylemlerine dikkat çekmek amacıyla açıklama ve oturma eylemi yapmak istedi. Barış Anneleri’nin yapacağı açıklamaya HDP ve DBP’li yöneticiler ile HDP’li Mazıdağı Belediye Eşbaşkanı Nalan Özaydın da destek vermek üzere katıldı.

AÇIKLAMAYA İZİN VERİLMEDİ
Ancak yapılacak açıklama öncesi her iki partinin bulunduğu binanın önünü ablukaya alan polisler, açıklama yapılmasına izin verilmeyeceğini belirtip, dağılmalarını istedi. Yapılan görüşmeler sırasında Barış Anneleri’nin ellerindeki dövizler polisler tarafından zorla alındı.

Engellemeye rağmen açıklama yapmaya başlayan Barış Annesi Hevlet Öncü, sadece barış talep ettikleri, cezaevinden çıkacak bir cenazeye daha tahammülleri olmadığını ifade etti. Bu sırada biber gazı ve TOMA’dan sıkılan tazyikli su ile gruba saldırdı.


BARIŞ ANNESİ YERDE SÜRÜKLENDİ
Polis, saldırı sırasında yere düşen Barış Annesi Hevlet Öncü’yü yerde sürükledi. O anlar dakika dakika kameralara yansıdı. Yine HDP İlçe Eşbaşkanı Şirin Öbek de yüzüne aldığı darbe ile hafif yaralandı. DBP Mardin İl Eşbaşkanı Şehmuz Sun’un tazyikli suya maruz kalması sonucu yüzünde kanama oluştu.

5 GÖZALTI
Polis saldırısına tepki gösteren DBP yöneticisi Şükran Erol ve ayağı alçıda olan Mazıdağı HDP İlçe Eşbaşkanı Mesut Ürün’ün de aralarında olduğu 3 kişi polislerce darp edilerek gözaltına alındı. Barış Anneleri ise, polis şiddetinden korunmak için bir iş hanına sığındı.

Polisin bu yaklaşımına tepki göstermek için Kızıltepe Özgürlük Meydanı’nda toplanan yurttaşlar da yine polis müdahalesine maruz kaldı. Burada da ismi öğrenilemeyen 2 genç gözaltına alındı.

İlgili haberler
GÜNÜN BELLEĞİ: Barışın inşacısı kadınlar savaşın y...

Barış en çok kadınların dilindedir. Bu topraklarda da sınırların ardında da... Sırbistan, Kosova, Sr...

Cumartesi’den kalan...

Cumartesi Anneleri umutlu ve dirençli bir mücadelenin çok özel bir yerinde duruyorlar. Bıkmadan usan...

İzmirli kadınlar: ‘Ölümler dursun, yaşamı savunuyo...

İzmir Kadın Platformu, ‘İnsan haklarını esas alan, hak ihlallerine karşı yaşamı savunan biz kadınlar...