Pendik'te katledilen Sevilay Karlı cinayeti davasının karar duruşması görüldü
Hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı, boşandığı erkek tarafından öldürülen Sevilay Karlı davasının karar duruşması bugün görüldü.

Hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı ve boşandığı Ümit Karlı tarafından öldürülen Sevilay Karlı cinayeti davasının üçüncü duruşması bugün  İstanbul Anadolu Adliyesi 10. Ağır Ceza Mahkemesinde  görülecek. İkinci duruşmanın sonunda mütalaa veren savcı, Ümit Karlı hakkında "eski eşe ve kadına yönelik kasten öldürme suçundan" haksız tahrik indirimi olmaksızın ağırlaştırılmış müebbet hapis istemişti. Mahkeme heyeti, kadına ve boşanmış eşe karşı kasten öldürme suçundan, indirim uygulamadan faile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Duruşmada Sevilay Karlı'nın ailesinin avukatına söz verildi. Avukat tasarlayarak ve canavarca hisle öldürme suçundan Ümit Karlı'nın cezalandırılmasını talep etti. 12 bıçak darbesinin 7'sinin her biri Karlı'yı öldürecek nitelikte olduğunu belirtti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatı ise haksız tahrik uygulanmaksızın Ümit Karlı'nın cezalandırılmasını istedi.

Fail Ümit Karlı mütalaaya katılmadığını söyledi. Çocukların dinlenmesi için dilekçe verdiklerini söyleyen Karlı'ya hakim, çocukların psikolojilerinin bozulmaması, çocukların dinlenmesine gerek olmadığına dayanarak talebinin reddedildiğini belirtti. Sanık avukatı, çocukların dinlenmesi ve haksız tahrik indirimi uygulanması talebini yinelledi.
Ardından yazılı savunmayı aynen tekrarladığını ifade eden sanık avukatı, cinayette tasarlamanın söz konusu olmadığını ifade etti. Velayete sahip olan Karlı'ya çocukların getirildiği süreçte çocukların sinir krizi geçirmesinin Ümit Karlı'da şiddet eğilimi oluşturduğunu öne süren sanık avukatı, haksız tahrik için gerekli koşulların oluştuğunu söyledi. "Sevilay Karlı'nın daha dikkatli olması durumunda bu durumun ortaya çıkmayacağını" da ekledi. Çocukların velayetinin Ümit Karlı'da olduğunu ifade eden sanık avukatı adli kontrol altında tahliyesine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti oy birliği ile çocukların ihtiyaçları ve olayın oluş şeklini dikkate alarak çocukların dinlenmesinin çocuklar üzerinde psikolojik rahatsızlık bırakabilecegi, travma etkisi yaratabileceği ve olaya dair doğrudan görgü tanıklığı olmadığı için çocukların dinlenmesinin dosyaya yenilik katmayacağı değerlendirilerek çocukların dinlenmesi talebini reddetti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, fail Sevilay'a kendisini öldüreceği saati söylemesine rağmen tasarlama gerçekleşmediğini öne sürerek kadına ve eski eşe karşı kasten öldürme suçundan, indirim uygulamadan faile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Duruşma sonrası Sevilay'ın babası Celal Karlı, Sevilay öldürülmeden önce polise ve devlet kurumlarına yapılan başvuruların sonuçsuz kaldığını ifade ederek devletin kadınları korumadığını, çocuklara ve kadınlara yönelik şiddetin son bulmasını istediğini söyledi.

Verilen ağırlaştırılmış müebbet kararını değerlendiren Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği başkanı Adile Doğan ise verilen cezanın olumlu olduğunu ifade ederken "Ancak adalet bekleyen yüzlerce Sevilay var. Biz kadına yönelik şiddete maruz kalan, öldürülen tüm Sevilaylar için adalet mücadelesi vermeye devam edeceğiz" dedi.

'SEVİLAY İÇİN ADALET ARIYORUZ'

Duruşma öncesi davayı takip eden Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği İstanbul Anadolu Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Adile Doğan, Sevilay Karlı'nın katledilme sürecini hatırlattı. Doğan, Sevilay'ın evlilik sürecinde şiddete uğradığını ve boşanma sonrasında da Ümit Karlı tarafından sürekli tehdit edildiğini ifade ederek "Ümit Karlı, Sevilay'a 'Seni bir gün işe giderken öldüreceğim' dedi ve sözünü tuttu" dedi. Doğan, Sevilay'ın tehdit edildiği için şikayetçi olduğunu, delil de gösterdiğini belirtip, Sevilay öldürüldükten sonra "kovuşturmaya yer yoktur" kararının evine tebliğ edildiğini hatırlattı. Katledilen Sevilay için adalet aramaya geldiklerini vurgulayan Doğan, dün Nurcan Arslan'ın davasında bozulan müebbet hapis cezası kararını hatırlattı."Yargıtay son zamanlarda kadın katillerini aklamaya devam ediyor" diyen Doğan, kadın düşmanı politikaların sürmesinin daha fazla kadının katledilmesine sebep olacağını vurguladı.


Hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı, boşandığı erkek tarafından öldürülen Sevilay Karlı’nın ısrarlı takip şikayetine verilen “Kovuşturmaya yer yoktur” kararı, öldürüldükten sonra tebliğ edilmişti. Haberin tamamını okumak için TIKLAYIN
Sevilay Karlı'nın ailesi Ekmek ve Gül'e konuşmuştu. İzlemek için TIKLAYIN

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Katledilen Sevilay Karlı'nın davasında ilk duruşma...

Kendisini tehdit ettiğine dair başvurduğu mahkemenin takipsizlik kararı verdiği eski eşi tarafından...