Özel gereksinimli bireylerin aileleri: Vaat değil hizmet bekliyoruz
İstanbul’un Bağcılar ilçesinde yetkililere seslenen özel gereksinimli bireylerin aileleri, ‘Sizden vaat değil hizmet üretmenizi bekliyoruz’ dedi.

Aksaray Mehmetçik İlkokulunda otizmli çocukların sınıflarının kapatılmasını isteyen velilerin otizmli çocukları yuhalaması tepki çekmeye devam ediyor. İstanbul’un Bağcılar ilçesinde yetkililere seslenen özel gereksinimli bireylerin aileleri, “Sizden vaat değil hizmet üretmenizi bekliyoruz” dedi.

Bağcılar Meydanı’nda yapılan açıklamayı Yeryüzü SerebralPalsililer Bilim, Teknoloji, Araştırma, Geliştirme, Rehabilitasyon, İnovasyon ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (SEPARİNDER) Başkanı Cengiz Uzun okudu. Özel gereksinimli bireylerin eğitimden uzaklaştırılmalarını ve ayrıştırılmalarını kabul etmediklerini söyleyen Uzun, “Bizim çocuklarımıza, engelli ve özel gereksinimli bireylere haftalık 8 saat eğitim verilmektedir. Normal kabul edilen çocuklara ise günlük 8 saat verilmektedir. Bunun neresi adalet” dedi.


Devlet yetkililerine de seslenen Uzun, “Artık bizi sadece seçim zamanlarında vaatlerinizle oyalamaktan vazgeçmelisiniz. Sizden vaat değil hizmet üretmenizi bekliyoruz. Eğitim hakkımız bir an önce düzeltilmeli. Sürekli özel gereksinimi raporu almış ailelerden bir kişi çalışamıyor. Diğer çalışanın aldığı ücret özel gereksinimli bireyin ihtiyaçlarını karşılamıyor. Çocuklarına gönüllü olarak bakanlara da asgari ücret verilmeli, sigortası karşılanmalıdır. Spor ve sağlıklı yaşam mekanları bizim için de uygun duruma getirilmelidir. Mevcut rehabilitasyon merkezlerinin standartları bilimsel gelişmelere uygun olarak düzenlenmelidir” dedi.



İlgili haberler
GÜNÜN DİKKATİ: Çocuğa babası da bakabilir

Alışılanın aksine zamanını evde kızına bakarak geçiren bir baba, işe giden bir anne. Bunun neden nor...

GÜNÜN ÖRNEĞİ: Çalışan kadınların çocuklarına ücret...

Selçuk Belediyesi örnek bir çalışmaya imza attı, ilçede tarım sektöründe çalışan kadınların çocuklar...

GÜNÜN DİKKATİ: Çocuklar kitap okumak neden önemli?

Yapılan yeni bir araştırmaya göre, günde sadece bir kitap okunan çocuklar bile beş yaşına kadar okun...