Özak Tekstil direnişinde 37. gün | Direnişe tazminatını alan işçiler de dahil oldu
BİRTEK-SEN’e üye oldukları için işten atılan ve 37 gün önce direnişe başlayan Özak işçileri yeni yılın ilk direniş gününden seslendi: “Direncimizi kırmıyor, vazgeçmiyoruz.”

Urfa Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) bulunan Özak Tekstil’de çalışan işçiler, Öz İplik-İş’ten istifa ederek BİRTEK-SEN’e geçmeleri üzerine işten atılmıştı. İşten atılan arkadaşlarının geri alınması ve BİRTEK-SEN’in patron tarafından tanınması talepleriyle mücadele eden işçiler direnişlerinde kararlı ve yeni yılda direnişlerini kazanımla sonuçlandırmak istiyor.

Direnişlerinin 37. gününde konuştuğumuz işçiler, talepleri kabul edilene kadar vazgeçmeyeceklerini ve direnişlerine tazminatlarını alan arkadaşlarının da dahil olduğunu belirtti. Direnişte olan işçilerden Berivan Karakurt, “Bugün direnişimizin 37. günü yeni yılın ise ikinci günü. Biliyoruz belki aynı röportajları izlemekten sıkıldınız ama bizim için onur ve şeref haline geldiği için biz sesimizi duyurmaya devam edeceğiz. Hiçbir şekilde direnişimizi kırmayacağız ama taleplerimiz kabul edilene kadar hiçbir şekilde direnişimizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

‘SİZDEN GELEN DESTEKLER VARKEN DİRENİŞİ KIRMAYA NİYETİMİZ YOK’

Yeni yılda bu direnişin artık sonuçlanmasını isteyen Karakurt, “Yeni yılı da böyle geçirmeyi istemiyoruz, böyle devam edemez illa ki biz de haklarımızı alacağız illa ki bizim sesimiz daha duyularak direnişimize katılan ve destek veren arkadaşlarımız daha da çoğalacak. O yüzden hiçbir şekilde direncimizi kırmıyor ve vazgeçmiyoruz. Sizden gelen destekler ve dayanışma da varken hiçbir şekilde direnişimizi kırmaya niyetimiz yok” diye konuştu.

‘TAZMİNATINI ALAN ARKADAŞLARIMIZ DA DİRENİŞİMİZE KATILDI’

Tüm direniş boyunca yalnız olmadıklarını söyleyen Funda Bakış ise şöyle konuştu: “Bu direnişte 37 günü sizinle birlikte geçirdik, biz sizin destekleriniz ile var olmaya çalışıyoruz. Özak Tekstil patronu bizi para vererek bölmeye çalışıyor ama tazminatını almış arkadaşlarımızın birçoğu bugün bizimle birlikte ve birlikte bu direnişe devam edeceğiz.”

‘BİRTEK-SEN İLE İÇERİ GİRMEK İSTİYORUZ’

İşlerine geri dönmek istediklerini söyleyen Halil Gül ise şöyle söyledi: “Yetkililerden yardım bekliyoruz. Şu an birçok arkadaşımız mağdur. Sendikamız (BİRTEK-SEN) ile içeriye girmek istiyoruz. Bu olana kadar direnmeye devam”

İlgili haberler
Bir ‘ilerici kapitalizm’ yalanı: Levi’s ve Özak di...

Bir tekelin yalanları Türkiye’nin bir kentinde, Urfa’da yaşanan gerçeklerle boşa düşüyor...

Özak Tekstil işçisi kadınların var olma mücadelesi...

BİRTEK-SEN üyesi bir kadın işçinin işten atılmasıyla başlayan ve yaklaşık 1 ayı geride bırakan Özak...

Özak Tekstil işçileri: Sendikanın ne olduğunu dire...

Özak Tekstil işçileri, sendikanın ne olduğunu direniş sürecinde öğrendiklerini, ulusal ve uluslarara...