Öz baba 4 çocuğunu 8 yıl istismar etti, anne şikayeti çekmesi için tehdit ediliyor
8 yıl boyunca 4 çocuğunu istismar eden Hüseyin N, 14 yaşındaki çocuğun hastaneye kaldırılması üzerine sonrası 27 Temmuz’da tutuklandı. Anne şikayetinden vazgeçmesi için tehdit ediliyor.

Urfa’da, 48 yaşındaki Hüseyin N.’nin 4 çocuğunu 8 yıl boyunca cinsel istismar ve saldırıya maruz bıraktığı ortaya çıktı. Mezopotamya Ajansı’ndan Arjin Dilek Öncel’in haberine göre; 14 yaşındaki çocuğun annesine “Hastayım” demesinden sonra, hastaneye gidince istismar ortaya çıktı. Olayın mahkemeye taşınmasının ardından Hüseyin N. 27 Temmuz’da sevk edildiği nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak Eyyübiye E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. Anne Arife N. ise eşinin yakınları tarafından şikayetini geri çekmesi yönünde ölümle tehdit ediliyor.

En küçük oğlunun şu an 8, kızlarının ise 14, 17 ve 23 yaşında olduğunu anlatan anne Arife, oğlu henüz bir, en büyük kızı da 14 yaşındayken Hüseyin N.’nin cinsel saldırı ve istismarına maruz kalmaya başladığını söyledi. İlk olarak 2010 yılında Hüseyin N.’nin çocuklarının özel bölgelerine dokunduğuna şahit olduğunu söyleyen Arife N, ancak ilk zamanlar buna anlam veremediğini daha sonra ise çocuklarının şikayeti üzerine gerçeği öğrendiğini belirtti.

Arife N., 8 yıl önce hasta olan oğlu için hastanede refakatçiyken Hüseyin N’nin 14 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğunu, özel bölgelerine dokunduğunu anlatmasıyla olayın farkına vardığını kaydetti.

‘TÖRE-NAMUS’ DENİLEREK SUSTURULDU
Anne N., zanlının çocuklarına yönelik bu cinsel saldırılarına karşı direndiğini, ancak eşi, eşinin ailesi ve kendi ailesi tarafından sürekli “töre-namus” denilerek susturulduğunu belirtti. Eşinin sağır ve dilsiz olduğunu ancak zihinsel olarak hiçbir sorununun bulunmadığını ifade eden anne N., zanlının geçmiş yıllarda ruhsatsız silah bulundurmaktan gözaltına alındığını bu esnada Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinden eşinin akıl sağlığının yerinde olduğuna dair rapor alındığını hatırlattı.

AİLESİNE UYKU İLACI İÇİRİP, KIZINI İSTİSMAR ETMİŞ!
Artık çocuklarının büyüdüğünü ve babalarının cinsel istismar ve saldırılarına tepki gösterdiklerini belirten anne, en son yaşananları şu sözlerle anlattı: “11 Temmuz 2018 gecesi eşim bana ve çocuklarıma uyku ilacı içirmiş. Ben omuriliğimden ameliyatlı olduğum için gece sürekli uyanırım. Ancak o gece hiç uyanamadım ertesi gün öğlene kadar çoluk çocuk uyumuşuz. 14 yaşındaki çocuğum uyanınca ‘Anne her yerim ağrıyor’ dedi. Ben şüphelendim çocuğumu aldım Mehmet Akif İnan Hastanesi Genel Cerrah bölümüne götürdüm. Çocuğumun cinsel istismara uğradığını orada öğrendim. Başhekim tarafından dosyalar adli mercilere gönderildi. Eve gidip eşime ‘Çocukları istismar etmişsin’ dedim. Eşim bana bıçak çekip beni öldürmeye kalkıştı. Kendimi onun elinden zor kurtardım.”

‘OK DÖNER KALBİNE SAPLANIRSA, KURTARAMAM’ TEHDİDİ
Anne N. dosyaların adli mercilere ulaştırılmasından sonra yürütülen soruşturma neticesinde, 25 Temmuz’da Urfa Eğitim Araştırma Hastanesinde tekrar muayene edilen 14 yaşındaki çocuğu için “Cinsel Saldırı Muayene Raporu” tutulduğunu söyledi. 27 Temmuz’da zanlının gözaltına alınarak sevk edildiği Şanlıurfa Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince “cinsel saldırı ve istismar” suçlamasıyla tutuklandığını belirten anne, hemen sonrasında eşinin ailesi tarafından tehdit edildiğini ve tehditlerin hâlâ devam ettiğini kaydetti. N., eşinin Almanya’daki ağabeyi İbrahim N. tarafından aranarak şu sözlerle tehdit edildiğini anlattı: “Beni telefonla arayıp, ‘Bana bak kızım o işi düzelt. Ben yarın uçakla geleceğim. Kızım bak ok fırladı diyorsan, ok döner kalbine saplanırsa, kurtaramam. Sen beni dinle, ben senin ağabeyinim. Sen beni dinlemezsen kötü olur’ dedi.”

ÇOCUKLARDAN BİRİ İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU
17 yaşındaki kızının da yaşananlara daha fazla dayanamayarak 4 Ağustos’ta intihar girişiminde bulunduğunu söyleyen anne, “Kızım psikiyatri bölümünde yatıyor. İntihara kalkıştı. Sinir krizleri geçiriyor” dedi.

‘SESİMİ DUYUN’
Milletvekillerine ve yetkililere seslenen anne, “Şu an ölüm tehdidi altındayım. ‘Ya bu şikayet dilekçelerini geri çekersin ya da seni Urfa’nın ortasında benzin döker yakarız’ diyorlar. Ben çocuklarımla perişan oldum. Milletvekillerine, Valiye, Aile Bakanlığına sesleniyorum. Hani kadın hakları, hani benim çocuklarımın hakları. Benim çocuklarım kanı bozuk öz babaları tarafından mağdur edildi. Ben yüzde 50 engelliyim” diye konuştu.
İlgili haberler
BAĞIRSA DUYULUR MU?: Türkiye’de ensest sorununu an...

Türkiye'nin son günlerdeki en önemli tartışmalarından biri ensest. Rakamların ne olduğu elbette önem...

Kadınlar, arabalar, ensest

Bir hakimin, kadını ve arabayı bir satış sözleşmesinin çerçevesinde tanımlaması ile bir kadının kızı...

Enseste ceza öngören düzenleme çocukları teğet geç...

AKP’nin rızayla ensest ilişkiye ceza öngören yasa teklifi, sadece 18 yaşın üstündekileri kapsadığı,...