Ömer D. öz kızına istismardan tutuklandı
Öz kızına istismarda bulunduğu için karısı Ayşegül D’nin şikayet ettiği Ömer D. Ayşegül’ü silahla yaralamış ve tutuklanmıştı. Ömer D. istismar davasında da öz kızına istismardan tutuklandı.

Tuzla Aydınlı Mahallesi’nde yaşayan Ömer D’nin öz kızına cinsel istismarda bulunduğu davanın ikinci duruşması İstanbul Anadolu Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Davaya gizlilik kararı getirilirken başka bir suçtan tutuklu bulunan Ömer D’nin çocuğun nitelikli cinsel istismar suçundan da tutuklanmasına karar verildi.
5. sınıftayken babasının cinsel istismarına uğrayan Z. D. yaşadıklarını okul arkadaşıyla paylaşmış, okul arkadaşı da öğretmenine anlatmasını söylemişti. Z. önce Türkçe öğretmenine yaşadıklarını anlattı, daha sonra okul rehberliği ve idaresi devreye girerek tutanak tuttu. Annesi Ayşegül D. savcılığa suç duyurusunda bulundu. Boşanmak istediği Ömer D. denetimli serbestlikle Ayşegül’ün ve istismarda bulunduğu çocuğunun evine ev hapsine gönderildi. Çocuklarıyla beraber evden ayrılmak zorunda kalan Ayşegül’ün iki çocuğu devlet gözetimine alındı. İki ay önce Ayşegül’ü çalıştığı yerde önce darbeden daha sonra silahla saldırıda bulunan Ömer D. bu olaydan sonra tutuklandı.
Bugün görülen duruşmaya tutuklu bulunduğu Maltepe 1 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevinden getirilen Ömer D. suçlamaları kabul etmedi. Rehber öğretmenin tanık olarak dinlendiği duruşmada sanığın salondan çıkarılmasıyla ifadesi alınan Z. D’de yaşadığı istismarı anlattı. Cinsel istismarın 5. sınıfta başladığını ve belirli aralıklarla devam ettiğini söyleyen Z. Babasına “Bunu biri duyarsa bize ne olur” sorusuna karşılık Ömer D’nin “İkimizi de öldürürler” dediğini söyledi. Z. bu nedenle korkup yaşadıklarını kimseye anlatamadığını belirtti.

KIZININ İFADESİ İÇİN ‘ÇELİŞKİLER VAR’ DEDİ
Sanık ise Z’nin üvey kızı değil öz kızı olduğunu, ifadelerinde çelişkiler olduğunu ve üzerine atılı suçu kabul etmediğini söyledi. Sanığın fiili işlediğine dair kuvvetli şüphe bulunması gerekçesiyle tutuklanmasına karar verildi. Bir sonraki duruşmada Türkçe öğretmeninin tanık olarak dinlenmesi istenirken dava 28 Eylül 2017 tarihine ertelendi.

KADIN KATİLLERİ VE İSTİSMARCILAR EN AĞIR CEZALARI ALMALI
Duruşma sonrası Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği basın açıklaması yaptı. Dernek üyesi Suna Göze yaptığı açıklamada “Her gün çocuk istismarı ve kadın cinayeti haberleriyle sarsılıyoruz. Son dönemde çocuk istismarı davalarında istismarcıların ‘saygın tutumları’ gerekçe gösterilerek, ya da çocukların ‘rızası var’ gibi söylemlerle istismarcının göstermelik ceza alması ya da hiç ceza almaması toplumu ve bizi isyan ettiriyor. Şiddet taciz ve cinsel istismar kadınların ve çocukların tarihsel yazgısı haline getiriliyor, Ev içinde, sokakta, okulda, şehir meydanlarında erkek şiddeti kol geziyor. Biz kadınların talepleri oldukça açık ve nettir. Çocuk istismarcılarına ve kadın katillerine indirim değil ağır ceza verilmesini istiyoruz. Evde, okulda, sokakta çocuklara yönelik tacizin, şiddetin ve istismarın son bulması için daha fazla Z. D’nin olmaması için bütün kız kardeşlerimizi mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi.
İlgili haberler
8 maddede çocuk istismarıyla ilgili doğru bildiğin...

Çocuk istismarı haberleri her geçen gün artıyor, ailelerin tedirginliği de öyle. Peki çocuk istismar...

Ayşegül adalet istiyor!

11 yaşındaki kızını istismar eden kocasını şikayet etti, adam serbest bırakıldı. Ayşegül’ü 4 kurşunl...

Ayşegül’ün çağrısına kadınlardan yanıt

Esenyalılı kadınlar Ayşegül'ü yalnız bırakmadı. Ayşegül'ün ziyaretine giden kadınlar: ‘davanın takip...