Ölümle tehdit edilen kadına bir de emniyette azar!
Adana’da yaşayan Şeyma K., Kenan K. adlı erkek tarafından ölümle tehdit ediliyor. Polise başvuran ancak hiçbir sonuç alamadığını belirten Şeyma K. sesinin duyulmasını istiyor.

Hakkında defalarca verilen uzaklaştırma kararlarına rağmen 7 yıldır tehditlerine maruz kaldığı ayrıldığı erkekten şikayeti olduğu için Emniyet Müdürlüğünde azarlanan Kurt, “Böyle giderse ölüm tehditleri devam edecek” dedi. K.K., evine kadar gelip kendisini darp edince şikayetçi olan Şeyma Kurt, polisler tarafından “Pandemi var bizi meşgul etmeyin” cevabı alınca yaşadıklarını Twitter’dan duyurdu. Dün savcılıkta ifade veren K.K. serbest bırakılmıştı.  

‘UZAKLAŞTIRMA KARARLARI, İHLALLERİN TESPİT EDİLMESİ YETMEDİ’
Kurt yaşadıklarını gazetemize anlattı. 2010 yılında tanışıp dini nikahla birliktelik yaşadığı K.K.’den daha ilk yıllarda şiddet görmeye başlayan Kurt, 2’inci çocuğuna hamile olduğu sırada şiddet görmesi üzerine ayrılarak ailesi ile birlikte yaşamaya başladı. Ayrıldıktan sonra K.K.’nin tehditlerinden kurtulamayan Kurt, “Ne 3, ne 5 uzaklaştırma kararı. Haftada 2 kere eve geliyor. Bir kere bahçede yakalandı. İhlale girmedi” dedi.

‘EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLEN AMCAMIN KIZINDAN BAHSEDEREK TEHDİT ETTİ’
Ayrıldıktan sonra K.K.’nin çocuklar için görüşmek istediğini anlatan Kurt, “Ailem çocuklarım için görüştüğümü düşünüyor, görüşmemi istemiyorlardı. Ancak bu görüşmeler de tehditle gerçekleşti” dedi. Kurt, yaşadığı tehditleri şu sözlerle anlattı; “Amcamın kızı 2010 yılında eşi tarafından öldürüldü. Bana bunu örnek veriyor. ‘Adam öyle bir cinnete gelmiş ki karısını öldürmüş. Sonumuz böyle olacak’ diyor. Yine 28 Ocak Salı günü gelip, ‘Cuma günü geleceğim Şeyma, hazırlan. Eğer gelmezsen önce seni, sonra çocukları, sonra kendimi öldürürüm’ diyor. Bunun ses kaydını polise göstermemize ve uzaklaştırma kararı olmasına rağmen bizi dikkate almadılar. Bu tehditler 4 ayda daha da arttı”.

POLİS ‘PANDEMİ VAR MEŞGUL ETMEYİN’
Şikayet için gittikleri Sarıçam Emniyet Müdürlüğünde azarlandıklarını ifade eden Kurt, “Polis beni azarladı. Biz daha önce de şikayette bulunmuştuk. ‘Bu ne sürekli şikayet ediyorsunuz? Tamam bir kere savcılığa vermişsiniz, pandemiden dolayı erteleniyor. Bizi beklemek zorundasınız’ diye beni azarladı. 3 bin lira ceza yazacağını söyledi. Biz ortalığı ayağa kaldırınca ‘Beni aile mahkemesine çıkaracaksınız’ deyince vazgeçtiler” diye anlattı.

İlgili haberler
Mor Çatı: İçişleri Bakanlığı’nın ‘Şiddet azaldı’ a...

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı İçişleri Bakanlığının ‘Şiddet azaldı’ açıklamasına tepki göstererek aç...

Salgında kadınların yükü daha da ağırlaştı

Kayseri’de yaşayan ve normalleşme sürecini değerlendiren kadınların hem yoksulluk hem de virüsle imt...

Manisa’da kadınlar: Gülnur Kocabaş için sessiz kal...

Manisa’da kadınlar, öldürülen Gülnur Kocabaş için basın açıklaması yaparak kadın cinayetlerine karşı...