Öldürülen kadınları suçlayan 'Özgür Kızlar' adlı kitabın yazarı Gülay Atasoy'a tepki
Gülay Atasoy'un yazdığı 'Özgür Kızlar' adlı kitaptaki katledilen kadınları suçlayıcı ifadeler tepki topladı. Şule Çet Dayanışma Platformu, yazara ve Nesil yayınevine dava açılacağını belirtti.

Gülay Atasoy'un yazdığı ve Nesil Yayınevi tarafından basılan "Özgür Kızlar" adlı kitapta yer alan ve katledilen kadınları suçlayan ifadeler tepki çekti. Şule Çet Dayanışma Platformu tarafından yapılan açıklamada yazara ve Nesil yayınevine dava açılacağı ve kitabın toplatılmasının talep edileceği belirtildi.

"Özgür Kızlar" adlı kitabın arka kapağında yer alan "'Dünyaya bir kez geldin. Ye, iç eğlen! Özgür ol! Mutlu ol! Kim tutar seni! Gençsin, sevmek ve sevilmek senin hakkın!..' Bu sözlere kulak vermişti onlar. Hayatlarının amacıydı özgür olmak, aşık olmak… Münevver Karabulut'lar, Selma Saçmalı’lar, Tuğçe Anlaş’lar, ‘Ben özgürüm’ diyerek, girdikleri aşk oyununda hayatlarıyla oynadılar. Biz istedik ki genç kızlarımız, aynı kaderi paylaşmasın, aşk sofrasında zehirli bal yemesin… Anne-babaları kan ağlamasın. Gözyaşları sel olup çağlamasın. Öyleyse var mısınız Özgür Kadınlar kitabını okumaya?” ifadeleri, cinayete kurban giden kadınların kabahatli gibi gösterilmesi ve yaşadıklarının "kader" olarak nitelenmesi nedeniyle tepki topladı.

Şule Çet Dayanışma Platformu'nun Twitter hesabından yapılan açıklamada "Canice katledilmiş kadınların isimleriyle ölümlerini meşrulaştırılıp kitabını yapmışlar. Gülay Atasoy’a ve nesil yayıncılığa dava açılacak. Ayrıca bu kitabın toplatılması için yasal yollara başvurulacak." denildi.

  

Gülay Atasoy görseli Başakşehir Belediyesinin YouTube kanalında yayımlanan videodan alınmıştır & Kitap fotoğrafları Şule Çet Dayanışma Platformunun Twitter paylaşımından alınmıştır.

İlgili haberler
Ayşe Tuba Arslan davası ve önlenmeyen kadın cinaye...

Ayşe Tuba Arslan davasını ve önlenmeyen kadın cinayetlerini Demokrasi İçin Hukukçulardan Avukat Heva...

Canımızı koruyamayacaksa ne işe yarıyor devlet?

İstanbul Küçükçekmece’de yaşanan istismar olayına tepki gösteren kadınlar; ‘Benim canımı, çocuğumu k...

Beni özgürlüğe kadınlar kavuşturdu

3 yıllık tutukluluğun ardından ceza verilmesine gerek görülmeyerek 4 Temmuz’da tahliye edildi Yasemi...