‘Öksürdüğüm için Koronalı ilan edildim, yetmedi işten atıldım!’
Çerkezköy’de bir işçi kadın tozdan öksürünce koronavirüslü ilan edildi, işçilere ücretli izin vermeyi göze alamayan işveren kadın işçiyi işten atmaya çalıştı.

17 Mart günü Tekirdağ Çerkezköy’de kurulu olan Gökçağ Tekstil’de sabah 8-16 vardiyasında işe gittim. Çalışma esnasında içerideki havadan dolayı boğazlarım kötü oldu ve birkaç kez öksürdüm, işyerinde benim öksürmem bahane edilerek koronavirüs hastası olduğum iddiasıyla iş yerinden ayrılmam istendi. Bunun üzerine fabrika hekiminden sevk kağıdı alarak saat 10:30 gibi Kapaklı Devlet Hastanesine acil servisten giriş yaptım. Hastanede koronavirüs bulgularına rastlanmadığı bana ve işyeri hekimine söylendi. Fabrika yetkililerine beni hastaneden alın dememe rağmen hastaneye almaya gelen olmadı, ben de ticari taksiye binerek fabrikaya geldim. Fakat benim fabrikaya girmem “sen hastasın 3 gün sonra gel diyerek engellendi” ben de izin kağıdı olmadan bir yere gitmeyeceğimi söyledim. Bu arada kolluk kuvvetlerini aramışlar ve kolluk kuvvetleri de benim haklı olduğumu görünce istemeye istemeye bana 5 gün ücretli izin verdiler.

Ben izinde iken fabrika çalışanları “bizler de ücretli izin isteriz” diyerek içeride söylenmeye başlamışlar, bu söylentileri susturmak için benim fabrika düzenini bozduğum ileri sürülerek işten çıkarılmam konusunda anlaşmışlar. Malum işçi isen sesini çıkartmayacaksın ki düzen bozulmasın. 23 Mart’ta izin bitişi fabrikaya geldiğimde iş akdimin feshedildiği fabrikaya giremeyeceğim söylenerek bana evrak imzalatmaya çalıştılar.

Tüm dünya ve ülkemiz korona ile mücadele ederken işverenin bu tutumu tamamen yanlıştır. Bu saatten sonra tüm yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağım ve tüm işçi kardeşlerime sesleniyorum: Susma sustukça sıra sana gelecek!

İlgili haberler
İşçi kadınların ‘korona’ manzarası: Halimiz harap,...

Çocuklar evde yalnız, işyerinde sinir krizi geçiriyorlar. Fabrikalar pis, patrondan azar işitiyorlar...

FRANSA: İşçi kadınlar en güvencesizler… En ağır be...

Fransa’da Özgürleşme ve Sosyal İlerleme için Kadın Eşitliği Örgütü Ulusal Komitesi, Koronavirüs salg...

Korona salgınında kadın işçiler neler yaşıyor: Ekm...

Farklı sektörlerden kadın çalışanlar salgın koşullarında işyerinde yaşadıkları zorlukları paylaşıyor...