Nusaybinli kadınlar: Yıllardır bomba ve kurşunların altında yaşıyoruz, artık yeter!
Dört gündür yoğun çatışmaların yaşandığı sınır hattındaki Nusaybin’de günlük yaşamlarını sürdüren kadınlar, operasyona tepki göstererek, her şeye rağmen kenti terk etmeyeceklerini vurguladı.

Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye 9 Ekim tarihinde başlattığı operasyonun ardından sınır kenti olan Mardin’in Nusaybin ilçesinde bombardıman ve silah sesleri hiç susmadı. Kamışlı kentinin hemen bitişiğinde yer alan bölgede yer yer şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Tüm bunlara rağmen günlük yaşantısına devam eden yurttaşlar, ilçeyi terk etmemekte ısrarlı.

'HEP BARIŞ DEDİK’
Sokak ortasındaki tandırda ekmek pişiren kadınlardan Meryem Türk de bunlardan birisi. İki gün önce yakınlarına bir havan mermisinin düştüğünü söyleyen Türk, isteklerinin barış olduğunu vurguladı: “Yıllardır barış istemek dışında bir şey yapmadık. Çocuklar ve kadınlar ölüyor. 10 yaşındaki çocuk ne yaptı ki bu savaşın sonuçlarını yaşıyor? Yıllardır bomba ve kurşunların altında yaşıyoruz. Biz huzur istiyoruz" diyerek, çatışmaların son bulmasını istedi.

'KİMSENİN ÖLMESİNİ İSTEMİYORUZ’
4 gündür bomba ve kurşun sesleri altında uyumak zorunda bırakıldıklarını dile getiren Şükriye Doğan ise, yaşanan ölümlere değindi. “Biz savaş çıksın, insanlar ölsün istemiyoruz” diyen Doğan, tepkisini şöyle sürdürdü: “Yeter artık. Üç yıl boyunca yasak altında kaldık. Her gün o kadar bomba ve tank geliyordu üstümüze ama biz kaçmadık. Biz ne onların ne başkalarının ölmesini istemiyoruz. Anneler ölüm istemiyor, kan aksın istemiyor.”

Her şeye rağmen kenti terk etmemekte ısrarlı olduklarına dikkat çeken Doğan, “Son damla kanımıza kadar biz şehrimizi bırakmayacağız. Ne topraklarımızı ne de çocuklarımızın elini bırakacağız. Evlerimizden çıkmayacağız” dedi.

Kaynak: MA

İlgili haberler
Yaşam savaşımızın üzerini örten beka!

Ülkenin en kanlı katliamlardan biri olan Ankara Katliamı’nın yıl dönümünde ‘güvenli bölge’ oluşturma...

Kadınlar Diyarbakır’dan seslendi: Herkesi savaşa k...

Türkiye’nin başlattığı operasyona tepki gösteren kadınlar, Êzidîlere katliamının travmasının hâlâ de...

GÜNÜN ÇAĞRISI: Savaş iyi bir şey değil yapmayın, e...

Barış için gittikleri 10 Ekim Ankara mitinginde IŞİD saldırısı sonucu çocuklarını kaybeden anneler b...