Nevin Yıldırım için karar 21 Eylül’de verilecek
Nevin’in duruşması sonrası açıklama yapan Avukat Fatoş Hacıvelioğlu, savunmalarını meşru müdafaa; korku ve panik ile sınırın aşılması üzerine kurduklarını söyledi. Karar 21 Eylül’de.

Nevin Yıldırım’ın müebbet hapis cezasıyla cezalandırıldığı davanın temyiz duruşması bugün Yargıtay 1. Ceza Dairesinde görüldü. Nevin’i 25 avukat savundu. Yargıtay kararı 21 Eylül tarihinde açıklanacak. 

Isparta Yalvaç ilçesi Koruyaka köyünden 2 çocuk annesi Nevin Yıldırım, 28 Ağustos 2012’de kendisine silah zoruyla tecavüz eden 2 çocuk babası 35 yaşındaki Nurettin Gider’i öldürdü. Yalvaç Cumhuriyet Başsavcısı tarafından Yıldırım hakkında hazırlanan iddianamede “tasarlayarak canavarca hisle kastan insan öldürme” iddiası yer aldı, “ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası” istendi. İlk celse 4 Kasım 2013’te görüldü. Davanın 13. celsesinde, 12 Ocak 2015 günü, savcı Osman Çabuk ilk iddianamedeki “canavarca hisle” ibaresini çıkartarak, “tasarlayarak kasten adam öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet” istemiyle mütalaa verdi. 5 Mart 2015 tarihli son duruşma sonucunda, mahkeme Nevin Yıldırım’a müebbet hapis cezası verdi.


Nevin’in temyiz duruşması bugün Yargıtay 1. Ceza Dairesinde görüldü. Avukatlardan Fatoş Hacıvelioğlu duruşmanın ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Bütün savunmamızı meşru müdafaa; korku ve panik ile sınırın aşılması üzerine kurduk. Bu yönde karar verilmediği takdirde de muhakkak haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulanması gerektiğini, bu indirimlerin erkeklere uygulanıp Nevin’e uygulanmamasının ne kadar cinsiyetçi olduğunu anlattık. Bu bir meşru müdafaa dosyası. Kurtulamayacağı sistematik bir tecavüze maruz kalıyor Nevin. En azından meşru müdaafa ve haksız tahrik indirimi uygulanacağını düşünüyoruz.” 

Duruşma karar için 21 Eylül tarihine ertelendi.

İlgili haberler
Nevin Yıldırım neden sustu?

“Tanıklar konuştukça buruk bir tebessümle, çaresizce gülümsemeyle cevap verdi iddialara Nevin.” Yarg...

GÜNÜN ÇAĞRISI: Yasemin’den Nevin Yıldırım duruşmas...

Yasemin Çakal’dan Nevin Yıldırım’ın temyiz duruşması için kadınlara çağrı var. Kadınların dayanışmas...

Yaşamak. Ölmeden, öldürmeden…

“Kadınlar yaşayan ölüler haline gelmesin, ölmemek için ne kendilerini ne de bir başkasını öldürmek z...