Narlıdere’de kadınlar ‘Sultanlıktan Sefarete’ isimli oyunu sergiledi
Narlıdere Kent Konseyi Kadın Meclisi Tiyatro Grubunun 8 Mart dolayısıyla sergilediği oyun kadınlar tarafından beğeni ile izlendi.

Narlıdere Kent Konseyi Kadın Meclisi Tiyatro Grubu dün Narlıdere AKM'de "Sultanlıktan Sefarete" isimli oyunu sergiledi. Oyuna çok sayıda seyircinin yanı sıra Narlıdere Belediyesi Başkanı, Alevi Bektaşi Derneği Temsilcisi ve Balçova Kadın Dayanışma grubu da katıldı.

Tiyatro oyunu öncesi konuşma yapan Narlıdere Kent Konseyi Başkanı Banu Ufacık 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün tarihçesini anlattıktan sonra konuşmasında güncel kadın sorunlarına değindi.

Eşit ve özgür bir yaşamı inşa eden kadınların hayatın her alanında şiddetle karşılaşabildiğini söyleyen Ufacık, başta anayasa olmak üzere kadını korumak, şiddeti önlemek amaçlı İstanbul Sözleşmesinin ve 6284 sayılı yasanın uygulanması gerektiğinin önemine vurgu yaptı.

"Kadınlar barış istiyor" diyen Ufacık, şiddetin her türlüsüne karşı mücadele edilmesi gerektiğini söyleyerek, 8 Mart'a ve kadın dayanışmasına dikkat çekti. Konuşmadan sonra tamamı kadınlardan oluşan tiyatro grubunun amatör ve mücadeleci bir ruhla sergiledikleri oyunu seyirciler beğendi.

İlgili haberler
EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan’dan 8 Mart mesajı:...

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan’dan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması: 8 Mart’ta...

Bornovalı kadınlar 8 Mart’ta sokakta

Bornova Kadın Platformu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde Cumhuriyet Meydanı’nda kadınlarla buluş...

BEKEV’den 8 Mart etkinliği

İzmir Buca’da BEKEV Derneği 8 Mart dolayısıyla kadınlarla etkinlikte bir araya gelecek.