Nadira Kadirova’nın ölümünde AKP’li vekil korunuyor mu?
HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, AKP Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde intihar ettiği öne sürülen Nadira Kadirova’nın ölümüne ilişkin soru önergesi verdi: ‘Ünal korunuyor, dosya kapatılıyor mu?

HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle AKP’li Şirin Ünal’ın evinde intihar ettiği öne sürülen Nadira Kadirova’nın ölümüne ilişkin soru önergesi verdi. Beştaş, “AKP milletvekili Ünal’ın ve ailesinin korunması bağlamında dosyanın kapatılması mı söz konusu” diye sordu.

Ankara Emniyet Kimyasal Şube Müdürlüğü tarafından verilen, Nadira Kadirova’nın elindeki swap izinde, atış bulgularına rastlanamadığı yönündeki raporu hatırlatan Beştaş, “Siyasi isimlerin adlarının geçtiği ölüm vakalarında genellikle dava dosyalarının üzerinin kapatılması söz konusu olup bunun en bilinen örneklerinden birisi de Rabia Naz’ın ölüm vakasında yaşanmış olmasından hareketle AKP Milletvekili Ünal’ın ve ailesinin korunması bağlamında dosyanın kapatılması ihtimali söz konusu mu? Soruşturmanın etkin bir şekilde yürütülmesi ve kim olursa olsun failin bulunarak ceza alması yönünde bir çalışma yürütüyor musunuz” dedi.

Meral Danış Beştaş’ın gündeme getirdiği sorular şunlar:

* Yürütülen soruşturma kapsamında Nadira dışında evde yaşayan diğer kişilerin el ve kıyafetleri üzerindeki swap örnekleri alınmış mıdır? Alındıysa elde edilen bulgular ne yöndedir?

* Nadira’nın daha evvel arkadaşı ile paylaştığı cinsel taciz iddiaları bağlamında naaşı üzerindeki sperm, DNA ve benzeri örneklerin araştırılması yapılmış mıdır? Yahut bu konuda bir araştırma yapılmadığına dair iddialar bağlamında neden yapılmamıştır?

* Nadira’nın kaldığı oda içerisindeki tüm eşyalarda parmak izi, DNA incelemesi, saç, tüy ve tükürük gibi delil araştırmaları yapılmış mıdır? Yahut bu konuda bir araştırma yapılmadığına dair iddialar bağlamında neden yapılmamıştır?

* Tetiğin çekiliş pozisyonu, açısı, mesafesi konusunda teknik inceleme yapılmış mıdır? Yahut bu konuda bir araştırma yapılmadığına dair iddialar bağlamında neden yapılmamıştır?

* Nadira öldükten sonra çekilen fotoğraflarda neden silah içinde şarjör olup-olmadığı araştırılmamıştır?

* Ankara Emniyet Kimyasal Şube Müdürlüğü tarafından verilen rapora göre, Nadira Kadirova’nın swap izinde, atış bulgularına rastlanamadığı belirtilmiş olup bu bağlamda olayın bir intihar olmadığı saptanmıştır. Bu bağlamda dosyada tanık konumunda olanların sanık sıfatıyla ifadeleri alınacak mı?

* Nadira Kadirova’nın ölümü ile ilgili oluşan yoğun şüphelerin giderilmesi adına bir soruşturma sürecinin dikkatli bir şekilde yürütülmesi sağlanacak mı?

* Nadira’nın ailesinin tehdit aldığına dair iddialar araştırılmış mıdır? Bu konuda bir soruşturma başlatılmış mı/başlatılacak mı?

* Nadira’nın ailesinin tehdit aldığına dair iddialar ve evlerinin önünde 24 saat boyunca kolluk görevlilerinin beklediği yönündeki bilgiler bağlamında bu cinayetin üzerinin kapatılması tehlikesi mevcut mudur? Buna dair Bakanlığınız hangi önlemleri almaktadır?

* Siyasi isimlerin adlarının geçtiği ölüm vakalarında genellikle dava dosyalarının üzerinin kapatılması söz konusu olup bunun en bilinen örneklerinden birisi de Rabia Naz’ın ölüm vakasında yaşanmış olmasından hareketle AKP milletvekili Ünal’ın ve ailesinin korunması bağlamında dosyanın kapatılması ihtimali söz konusu mudur? Soruşturmanın etkin bir şekilde yürütülmesi ve kim olursa olsun failin bulunarak ceza alması yönünde bir çalışma yürütüyor musunuz?

NE OLMUŞTU?
AKP Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde çalışan Nadira Kadirova’nın, 23 Eylül’de tabancayla intihar ettiği öner sürülmüştü. Olayla ilgili Ankara Emniyet Kimyasal Şube Müdürlüğü tarafından verilen raporda, Kadirova’nın elinde “swap izine” yani ateşli silahla yapılmış atış bulgularına rastlanamadığı belirtilmişti.
Emniyet raporunu açıklayan aile avukatı Birol Öztürk, bir adli tıp uzmanı ile görüştüğünü ve uzmanın yeni silahların atış izi bırakmayabileceğini aktardığını söyledi. Ancak bir başka adli tıp uzmanı is,e "Her ne olursa olsun silahı ateşleyen kişinin elinden alınan swap örneğinde barut, kurşun, baryum ya da antimom gibi atış artığı maddelerin bulunması beklenir” açıklamasında bulundu.
Tanık olarak dinlenen Kadirova’nın arkadaşı Leyla Niyazova, son görüşmesinde Nadira’nın AKP’li Şirin Ünal’ın tacizine uğradığını anlattığını söylemişti.

İlgili haberler
Nadira Kadirova’nın hatırlattığı: Göçmen ev işçisi...

Nadira’nın ölümüyle ilgili aydınlatılmayan tüm gerçeklere ise bu sistemdeki kadın davalarından maale...

AKP Milletvekili, Nadira Kadirova’yı kaçak çalıştı...

AKP milletvekili Şirin Ünal’ın evinde intihar ettiği öne sürülen Nadira Kadirova’nın, kaçak olarak ç...

Nadira’nın avukatı: Cinayet kuşkusu var

AKP’li vekil Şirin Ünal’ın evinde ölü bulunan Nadira Kadirova’nın avukatı Birol Öztürk, “Kimi tespit...