Mülteciler çadır kentten çıkarıldı: 'Cehenneme götürüyoruz'
Hatay'da AFAD’ın kurduğu çadır kentte kalan mülteciler zorla otobüslere doldurulup bilmedikleri bir yere gönderildi. Nereye götürülüyor sorusuna 'cehenneme' yanıtı verildi.

Göç İzleme Derneği’nin sosyal medyada paylaştığı videoda Hatay olimpiyat Stadyumu’nda AFAD’ın kurduğu çadır kentte mültecilerin zorla otobüslere doldurulup bilmedikleri bir yere gönderildiği iddia edildi. Görüntüleri çeken gazeteci Nida Kara yaşananları Ekmek ve Gül’e aktardı:

“AFAD’ın kurduğu çadır kente üstünde Adana Büyükşehir Belediyesi yazan otobüsler geldi. Apar topar mülteciler otobüslere bindirildi. Kadınların kucağında bebekler, biberonlar... Ellerinde çanta bile yoktu. AFAD görevlileri, UMKE çalışanları ve jandarmalar da oradaydı. Bebekler ağlıyordu ve kötü bir ortam vardı. ‘Nereye götürülüyor bu insanlar?' diye sorduğumuzda yetkililerden ilk ‘cehenneme’ yanıtını aldık. Sonra ısrarcı olunca önce Mersin, sonra Mardin ve Antep cevaplarını aldık. Aslında oradaki kişiler de bilmiyordu otobüslerin nereye gittiğini. Durum vahimdi.” 

Fotoğraf: Nida Kara'nın çektiği videodan ekran görüntüsü alınmıştır

İlgili haberler
Ağrılı kadınlardan depremzedeler üşümesin diye day...

Ağrı'da halk eğitim merkezlerinde kurs gören kadınlar, usta öğreticilerle birlikte depremzedelere gö...

Depremin 8. gününde kadınlar hâlâ iç çamaşırına ul...

Malatya’daki çadırkentleri gezen, çadırkentte kalan depremzede kadınlarla konuşan Berfin Güler yazdı...

İlaçları biten depremzedeler sağlıklarından endişe...

İskenderun’da kurulan çadır kente yerleşen bir kadın: Almam gereken ilaçların bitti ve yenisini temi...