Mudanya Güçlü Kadınlar Derneği: Kadınların ve kız çocuklarının haklarının gasbına izin vermeyeceğiz
Mudanya Güçlü Kadınlar Derneği, Kadına yönelik şiddete ve karma eğitimin tartışmaya açılmasına karşı açıklama yaptı.

Mudanya Güçlü Kadınlar Derneği ülkede yaşanan şiddet, kadın cinayeti ve karma eğitimin tartışmaya açılmasına dair açıklama yaptı. Kadınlar Mudanya Atatürk heykeli önünde bir araya geldi. Açıklamaları şöyle:

“Bizler güçlü kadınlar derneği olarak bu gündemleri değerlendirirken. Sesimizi duyurmak sitemlerimizi ve şikâyetlerimizi dile getirmek ve bir tepkide bulunmak istedik. Öncelikle gündemi değerlendirirken kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddetle ilgili başlamak istiyoruz. Malum her gün kalktığımızda bir kadın cinayeti haberiyle uyanıyoruz. Ülkede yaşanan yoksulluk, artan şiddet, hayatımızı yaşamayı her gün zor bir hale getiriyor. Temmuz ayında erkekler tarafından 25 kadın öldürüldü, 63 kadın şiddete uğradı, 10 kız çocuğu tacize uğradı, iki kız çocuğunun ise ölüm nedeni belirsiz. Biz kadınlar bu cinayetlerin son bulması için elimizden geldiğince mücadele etmeye devam edeceğiz buradan tüm kadınlarda bu mücadeleye katılın çağrısı yapıyoruz. Aile içi şiddeti ve kadın cinayetlerini koruyan 6284 sayılı yasa maalesef bir gecede kaldırıldı. Her gün kadınlar, boşanma aşamasındaki eşleri veya nikâhlı eşi veya erkek arkadaşı tarafından yani en yakınındaki erkeler tarafından katlediliyor. Kadını koruyan yasalarla kadınların hayatı güvenceye alınması gerekirken koruyucu yasalarda ortadan kaldırılıyor. Aile içi şiddeti önlemek cezaların caydırıcılığıyla olur. Kadınları koruyan yasalar bir an önce hayata geçirilmelidir.

ÇOCUKLAR OKULA AÇ GİTMESİN, KARMA EĞİTİM TARTIŞMAYA AÇILMASIN

Bir başka konu ise birkaç ay sonra Okullar açılacak. Düşük gelirli aileler bekli de çocuklarını okullara aç yollayacaklar. Bizler bir yıldır bu konuda mücadelemizi sürdürüyor ve sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Çocukların sağlıklı beslenmesi ve gelişimi için en temel gıdalar, peynir, süt, et, yumurta her gün artan zamlar karşısında bu gıdaları almak güçleşiyor. Kırtasiye malzemesi okul kayıtları servis ücretleri dar gelirli aile ve çocuklar için eğitim erişilmez bir hal alıyor. Buradan devletin bu konuda bir düzenleme yapmasını ve sosyal devlet sorumluluğunu yerine getirmesini istiyoruz. Tüm bunlar yetmezmiş gibi kız ve erkek çocukların sınıflarını ayırmak da nereden çıkıyor. Tarikat ve cemaatlerin devlete bu yönde baskı yaptığını biliyoruz ve asla bunu kabul etmiyor bunlardan büyük rahatsızlık duyuyoruz. Laik karma eğitimde ısrar ediyoruz.

Son olarak ülkemizin güzel ormanları katlediliyor, toprağın üstü altından değerlidir. Bu yüzden her nerede olursa olsun, ormanlar rant ve maden uğruna katledilmemelidir, bizler doğamıza suyumuza toprağımıza sahip çıkıyoruz ve bu yanlıştan bir an önce dönülmesini istiyoruz.”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Sahip çıkmamız gereken bir gelecek var!

Tehlikenin sorumluları, yaratmış oldukları şiddet ortamını kullanarak yine kadınlara saldırıyorlar.

Çaresizlik aileleri sübyan mektebine mecbur bırakı...

Leyla, Nilgün, Sevgi çocuklarını bütün endişelerine rağmen sübyan mektebine göndermek zorunda kalan...

‘Sübyan mektebine giden çocuğuma göre çalışmam har...

Her şey ateş pahası artık devlet okullarında okumak bile çok pahalı. Böyle aileleri gözüne kestiren...