Migros depo işçileri TÜSİAD önünde eylem yaptı
Kocaeli Şekerpınar Migros depoda çalışan ve ücretsiz izne çıkartılan işçilerin direnişi sürüyor. İşçiler, TÜSİAD Merkezi önünde eylem yaptı.

Kocaeli Şekerpınar’da Migros’un deposunda çalışırken 2020’nin son günü ücretsiz izne çıkarılan işçiler direnişlerinin 74. gününde patron Tuncay Özilhan’ın Yüksek İstişare Konseyi Başkanı olduğu TÜSİAD Merkezi önünde eylem yaptı.

DGD-SEN üyesi Migros depo işçileri yaptıkları açıklamada, “Direnişimizin ilk gününden bu yana Migros yöneticileri ile defalarca görüşme talep ettik, Migros’un bağlı bulunduğu Anadolu Grubu Genel Müdürlüğüne depolardaki ağır çalışma koşullarıyla ilgili hazırladığımız dosyamızı teslim ettik, bir muhatap aradık, karşılığı ise direnişçi depo işçilerini ahlaksız ilan ederek Kod-29 ile işten atmak oldu. İşçileri salgın koşullarında açlıkla terbiye etmeye çalışanlara karşı ‘İşçiler açken Tuncay Özilhan’a huzur yok’ diyerek direnişimizi Anadolu Grubu önüne taşıdık, taleplerimizi büyük patron Tuncay Özilhan’ın gökdelenleri önünde haykırdık” dendi.

Mücadeleden geri adım atmayacaklarını dile getiren işçiler, “Bu ülkede örgütlenme özgürlüğü sadece patronlara mı var? Patronların TİSK’i, TOBB’u, TÜSİAD’ı, MÜSİAD’ı gibi onlarca örgütü varken, işçiler sendikalara üye olmak istediğinde kod 29 ile ahlaksız ilan edilerek işten atılıyor veya ücretsiz izne çıkarılarak açlıkla terbiye edilmeye çalışılıyor. İktidar her gün bir yenisini eklediği teşvikler, yasal düzenlemelerle işçilerin kazanılmış haklarına saldırarak patronların kârına kâr katmaya, sömürüyü katmerlemeye devam ediyor. Bizler, patronlar ve onların kuklaları siyasal iktidar karşısında çaresiz olmadığımızı biliyoruz. Gücümüzü birliğimizden ve işçi sınıfımızın dayanışmasından alıyoruz. 74 gündür bu güçle direniyor, sırtımızı sınıf kardeşlerimize dayayarak omuz omuza vererek mücadelemizi büyütüyoruz” dendi.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Kadınlar direnişteki Migros Depo işçileriyle buluş...

Kocaeli İstanbul Sözleşmesi İnisiyatifi ve Kocaeli Kadın Platformu, Migros Depo işçisi kadınlarla fo...

TÜSİAD ve TÜRKONFED’den ‘salgının kadın çalışanlar...

TÜSİAD’ın ve TÜRKONFED cinsiyet eşitliği projelerindeki eşitlikle fabrikalarda neler yaşandığını anl...

TÜSİAD’ın ve kadınların ‘kreş talebi’ uzlaşabilir...

TÜSİAD’ın 8 Mart öncesinde açıkladığı rapor ‘kreş hakkı’nı bir kez daha gündeme getirdi. Ama ‘patron...