Merve Kotan’ı öldüren sanığın ailesinden saldırı
Kendisinden ayrılmak isteyen 19 yaşındaki Merve Kotan ve arkadaşı Ekim Türkmen’i öldüren Muhammet Gürsoy’un yargılandığı duruşmada sanık ve ailesi Kotan ailesine saldırıda bulundu.

Kendisinden ayrılmak isteyen 19 yaşındaki Merve Kotan ve arkadaşı Ekim Türkmen’i silahla vurularak öldüren Muhammet Gürsoy hakim karşısına çıktı.

Sanık Muhammet Gürsoy'un 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı ve Aydın 1. Ağır Ceza mahkemesinde görülen duruşmaya Kotan ailesinin yanı sıra Aydın, İstanbul ve Antalya’da gelen kadınlar da yoğun ilgi gösterdi. Salon darlığı nedeniyle kurumlardan yalnızca birer temsilcinin içeri alındığı davayı Aydın Barosundan çok sayıda avukat da davayı takip etti.

Mahkemede savunmasını yapan sanık Muhammet Gürsoy, olay gecesi Kotan ve Türkmen arasında bir yakınlaşma olduğunu gördüğünü söyleyerek cinayet işlemesinin bahanesini "namus" olarak açıkladı. Olayın planlı olmadığını, kendisinin de cani olmadığını söyleyen Gürsoy, daha önce yaralama suçundan yargılandığını ve silahına el konulduğunu, bu silahı da olaydan 2 gün önce av için aldığı iddiasında bulundu. Ayrıca Gürsoy uzak mesafeden hedef gözetmeden ateş ettiğini söylemesine rağmen savcılık iddianamesinde "oturdukları yerden kaçmalarına fırsat vermeden yakın mesafeden ateş edilmek sureti ile öldürüldükleri" ifadesi yer almıştı.

‘DAHA ÖNCE DE ŞİDDETE UĞRAMIŞTI’
Merve Kotan’ın annesi Fadime Kotan “Kızım daha önce eve gözü mor olarak geldiğinde kimin yaptığını sordum. Kız arkadaşımla kavga ettik diyerek konuyu kapattı. Ekim ile aralarında bir şey olmadığını söyledi. Görüşmelerinde sürekli abi diyerek hitap ediyordu” dedi.

Duruşmada dinlenen Ekim Türkmen’in annesi sanık Muhammet Gürsoy’un başka numaradan oğlunu arayarak “Abi uyudun mu? Senin için bir sürprizim var” dediğini söyledi. “Oğluma sürprizi pompalı tüfekmiş” diyen anne Türkmen, zanlının ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

SANIK VE AİLESİNDEN SALDIRI
Merve'nin babası Salih Kotan sanığın “namus” gerekçesine tepki göstererek “İki kişiyi öldüren bir kişi nasıl namustan bahsedebilir” diye konuştu. Bunun üzerine sanık Gürsoy, Merve’nin babası ve annesine parmak sallayarak bağırdı ve babasına saldırmaya çalıştı. Sanığın annesi ise Merve’nin erkek kardeşine saldırdı, boğazını sıktı. Sanık ailesinin saldırıları üzerine mahkemeye ara verildi.

Herkes dışarıya çıktığında ise sanığın 30’a yakın arkadaşı Merve’nin erkek kardeşine saldırdı. Polis müdahalesinin ardından ortalık yatıştı ve davaya devam edildi. Bu kez içeriye kimsenin alınmadığı duruşmada kadınlar da adliye önünde bekleyişlerini sürdürdü.

Verilen aranın ardından devam eden duruşmada hakim sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek davayı 23 Ocak 2020’ye erteledi. 

Dava sonrası Adliye önünde Aydın Kadın Dayanışması adına açıklama yapan Kadire Karadaş, davanın takipçisi olacaklarını söylerken Merve’nin ablası Esra Kotan da “Kadın cinayetlerine karşı hep birlikte sesimizi yükseltirsek bu cinayetleri durdurabiliriz. Katilin bir an önce en ağır cezaya çarptırılmasını istiyorum. Başka Merveler ölmesin diye herkes bu davaya sahip çıkmalı, takipçisi olmalı” dedi.


İlgili haberler
Başka Merve’lerin ölmemesi için birleşmeliyiz

Ailemizin yaşadıkları üstüne birçok haber sitesinin uydurma haberleriyle acımız katlandı ve sinirler...

GÜNÜN KAMPANYASI: Merve Kotan için adalet

Ayrılmak istediği erkek tarafından silahla vurularak öldürülen 19 yaşındaki Merve Kotan için ablası...

Fatma Şengül davasında savcı ağırlaştırılmış müebb...

Gülensu Mahallesi’nde evinin önünde Fatma Şengül’ü öldüren Zeynel Akbaş’ın yargılandığı dava Anadolu...