Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisi: ‘Kadın bir kez daha mağdur ediliyor’
Muğla'da Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisi, CHP Muğla İl Başkanlığı’nda tacize uğrayan kadının işten çıkarılmasına yaptığı yazılı basın açıklaması ile tepki gösterdi.

Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisi, CHP Muğla İl Başkanlığı’nda tacize uğrayan kadının mahkeme sürecinden sonra işten çıkarılmasına tepki gösterdi ve yazılı basın açıklamasında bulundu.

Açıklamada, “CHP Muğla İl Başkanlığında uzun yıllardır sekreter olarak görev yapan kadın arkadaşımız, 2020 yılında, parti delegeniz olan ve aynı zamanda kadın arkadaşımızla aynı yerde şoför olarak görev yapan bir erkeğin cinsel tacizine uğramıştır. Yapılan yargılama sonucunda, mahkeme tacizci sanığı, cinsel taciz suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına mahkûm etmiştir. Sanığın bir üst mahkeme olan Ağır Ceza Mahkemesine yaptığı itirazı da reddedilmiş ve sanığa verilen ceza, 7 Nisan 2022 tarihinde kesinleşmiştir. Sanığın işlediği cinsel taciz suçu artık yargı önünde de sabittir, kesindir. Ne yazık ki, kamuoyuna yansıyan bilgilere göre, kararın kesinleşmesinin ardından olayın yaşandığı ilk andan itibaren mağdur kadına yönelik uygulanan bilinçli baskı ve şiddetin, kadın arkadaşımızın CHP İl Başkanlığınca görevine son verilmesiyle son noktaya ulaştığını öğrenmiş bulunmaktayız. Kadın arkadaşımızın yaşadığı cinsel şiddet, kadın arkadaşımızın işine son verilmek suretiyle, cezalandırma, ekonomik olarak güçsüz bırakma, toplum dışına atma, ikincil örseleme olarak kendini gösteren başka bir şiddet biçimine dönüşmüştür. Mağdur kadın bir kez daha mağdur edilmiştir. Tüm bu baskı, şiddet ve zorluklara rağmen erkek egemen sisteme boyun eğmeyerek kararlılıkla mücadele eden kadın arkadaşımızın, tüm süreç boyunca yanında olduğumuz gibi bundan sonra da yanında olacağımızı duyururuz” denildi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül (Arşiv)

İlgili haberler
Biliyoruz ki yalnız değiliz

Kızı tecavüze uğrayan bir annenin yalnız olmadığını hissetmesi ne kadar değerlidir bilir misiniz? Nu...

Menteşe Kadın Platformu: Yaşasın sınır tanımayan k...

Menteşe Kadın Platformu'nun çağrısıyla Muğla'da kadınlar 'Afganistanlı kadınların yanındayız' demek...

Beyler, kendini küllerinden yaratan kadınlardan ko...

Filiz'in yaşamı bir göç hikayesi, bir işçi kadın hikayesi, 2 çocuğunu tek başına büyüten bir anne hi...