Memur-Sen'den okullarda ‘maneviyat’ seminerleri | ‘Sendikaların görev tanımında yok’
Genç Memur-Sen, İstanbul’da okullarda ‘ahlak ve maneviyat’ seminerleri verdi. Eğitim Sen İstanbul 1 No’lu Şube Yöneticisi Sinan Dedeli bunun sendikaların görev tanımında olmadığını belirtti.

Memur-Sen’e bağlı Genç Memur-Sen, İstanbul’da çeşitli okullarda ‘ahlak ve maneviyat’ konulu seminerler verdi. Eğitim Sen İstanbul 1 No’lu Şube Yöneticisi Sinan Dedeli, bunun sendikaların görev tanımında olan işler olmadığına işaret ederek “Böyle bir çalışma iznine nereden ulaşılmış? Çünkü biz böyle bir talepte bulunamıyoruz. Bu eşit bir tutum değil” dedi.

‘GENÇLERİ ETKİLEME ÇABASI’

Sendikanın okullarda bu tür söyleşiler yapmasını değerlendiren Eğitim Sen İstanbul 1 No’lu Şube Yöneticisi Sinan Dedeli, bu seminerlerin daha çok imam hatiplerde yapabildiğini ama bunun yaygınlaştırılmaya çalışıldığını söyledi. Ama sendikaların görevinin bu tür seminerler yapmak olmadığını dile getiren Dedeli “Seçim arifesinde özellikle de gençleri etkilemek amacıyla bu tarz faaliyetleri artırdıklarını görüyoruz. Bunu belediyeler aracıyla da yapmaya çalışıyorlar” dedi. Bunun yanı sıra İstanbul Bahçelievler’de kimi okullarda ücretsiz tişört dağıtıldığı bilgisini veren Dedeli “Bunun için kimi okullarda sınıflardan temsilciler dahi seçiliyor” diye konuştu.

‘İKTİDAR BİAT EDEN GENÇLİK İSTİYOR’

İktidarın yıllardır tüm uğraş ve imkanlarına rağmen istediği profilde bir gençlik kitlesi yaratamadığını söyleyen Dedeli “Üstüne bir tepki de topluyorlar. Gençlerin geleceklerinden kaygılı ve iktidardan bir kopuş da var. Seçimle yeniden gündeme gelen o ‘Z kuşağı tavrını’ onlar da takip ediyor” dedi. İktidarın araştırmayan, sorgulamayan, kendilerine biat eden, kendileri gibi bir gençlik yaratmak istediğini vurgu yapan Dedeli “Bunu da imam hatip liseleri üzerinden yapmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

MEMUR SEN: SEMİNERLER MEB ONAYLI

Seminerlerin içeriğine dair sorularımızı yanıtlayan Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Talat Yavuz ise seminerde toplumsal değerler, hayvan sevgisi, küçüklere sevgi ve büyüklere saygı gibi temaların işlendiğini söyledi. “Burası Müslüman bir ülke” ifadelerini kullanan Yavuz söyleşi içeriğini “Topluma yerleşmiş değerler anlatılıyor” olarak özetledi. Genç Memur-Sen’in üniversitelerde ve liselerde faaliyetler yürüttüğünü söyleyen Yavuz, etkinlik izinlerini Milli Eğitim Bakanlığından aldıklarını ifade etti.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
İş Güvenliği Uzmanı Fidan: Artık değişim istiyoruz

Malatya Organize Sanayide iş güvenliği uzmanlığı yapan Fidan’la çalışma yaşamından, çadırda yaşamaya...

İstanbul Sözleşmesi Forumuna yönelik dava ertelend...

İki yıl önce Abbasağa Parkı’nda İstanbul Sözleşmesi için yapılan forumda gözaltına alınan üç kadına...

Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması soruşturmasın...

13 yıl önce öldürülen Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun ölmediği iddiası üzerine mezarı...