MEB'den dini dayatmaya devam: Yabancı dil, güzel sanat seçmeli dersleri yok, 16 saat din dersi var
MEB Tebliğler Dergisi Ağustos 2023 tarih ve 2789-Ek 2 sayısından ilkokul ve ortaöğretimde din dersleri sayısının arttırıldığı görülüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 2023-2024 eğitim öğretim yılı itibarıyla uygulanacak haftalık ders çizelgesini 29 Ağustos’ta MEB Tebliğler Dergisi’nde yayımlandı.

Bazı temel derslerin saatleri düşürülürken haftada en az iki saat din dersi verilmesi zorunlu tutuldu. Ancak yeni hazırlanan programa göre; yabancı dillerle ilgili seçmeli dersler kaldırıldı, sanat ve sporla ilgili seçmeleri dersler daraltıldı. İlkokul ve ortaöğretimde din dersleri sayısı ise artırıldı. Ortaokulda din dersi, 16 saate çıkarıldı.

Liselerde sekiz saat olan zorunlu din dersine dört saat seçmeli zorunlu, dört saat de tercihe bağlı seçmeli ders eklendi.

Haftalık ders çizelgelerinde en çarpıcı değişiklik Anadolu liselerinde yaşanacak. Anadolu liselerinde yabancı seçmeli dersler olmayacak. 2022-2023 eğitim öğretim döneminde seçmeli ders olarak çizelgede de yer alan güzel sanatlar dersleri 2023-2024 eğitim öğretim döneminde çizelgede yer almayacak.

Fotoğraf: MA