Mardın Şahmaran Kadın Platformu: Kamu emekçisi, öğretmen şiddetine uğradı
Mardın Şahmaran Kadın Platformu, kamu emekçisi kadının İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünde kurs veren A.B.'nin fiziksel şiddetine maruz kaldığını duyurdu.

Mardin Şahmaran Kadın Platformu kendi sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamada, Nusaybin'de kamu emekçisi bir kadının Venüs Sanat Merkezi'nin sahibi olduğu A. B. adlı öğretmen tarafından fiziksel şiddete maruz kaldığını duyurdu. Kadının Nusaybin Devlet Hastanesinde tedavisi yapıldığını duyuran platform, darp raporuyla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı ve şunları ekledi:

8 Ocak 2024 tarihinde Nusaybin'de kamu emekçisi bir kadın arkadaşımız Venüs Sanat Merkezi'nin sahibi olduğu anlaşılan A. B. adlı bir öğretmen tarafından fiziksel şiddete maruz kalmıştır. Kadın arkadaşımızın Nusaybin Devlet Hastanesinde tedavisi yapılmış olup arkadaşımız darp raporuyla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur. Kadın arkadaşımızı bu olaydan önce de alıkoymaya çalışmış, tehditler etmiş şiddetin duygusal, psikolojik, dijital her türünü uygulamıştır. Bunu sadece tek bir kadına değil daha önce aynı kurumda çalıştığını öğrendiğimiz başka bir kadına daha uyguladığını ve bu şiddet sarmalını sistematik bir hale getirdiğini görebiliyoruz. Bu şahıs aynı zamanda İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünde de kurs vermektedir. Olayla ilgili bilgisi olan ilçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü bu saldırgan erkekle ile ilgili suç duyurusundan haberdar olmasına rağmen şahsı açığa almak yerine adeta ödüllendirerek çalışmasına ve kurs vermesine izin vermektedir. Tüm Kurumların kadına yönelik şiddetle ilgili bu tür durumlarda erkeği korumak yerine gerekli önlemleri alması gerekirken bu kişinin öğrencilere kurs vermesi diğer öğrencileri ve çalışan kadınları da tehlikeye atmıştır. Mardin'de kadına ve çocuklara yönelik şiddet, taciz, tecavüz, kadın katliamları bu kadar artmışken yetkililerin bir şey yapmamasını ve sessiz kalmasını kabul etmiyoruz. Biz kadınlar şiddeti meşrulaştırmanıza izin vermeyeceğiz. Erkek yargının bu canileri korumasına, asla ama asla müsaade etmeyeceğiz. 

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Kadına şiddette ‘kovuşturmaya yer yok’muş!

‘Kadınlar ayrılmak istediklerinde şiddet gördükleri evlerden hemen kurtulamıyorlar. Evden ayrıldığın...

Depremzedeler oyla tehdit edildi

‘Ben öğrenciyim, ders çalışabileceğim bir yer yok. Kendime ait bir odam yok. Sorsanız AKP bize konte...

Kadın cinayeti davasında skandal savunma: 'Kuma ge...

Konya'da evinin bahçesinde ölü bulunan Ayşenur Bedel'i öldürmekle yargılanan Ali Erensoy, Bedel'in k...