Mamak’ta kadınlar CHP’li adaya taleplerini imzalattı
Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneğindne kadınlar taleplerini bir sözleşmeye yazarak CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Adnan Demirci’ye imzalattı.

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “Kadınlar Yerel Yönetimleri Tartışıyor” panelinde, kadınlar CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Adnan Demirci’ye kapatılan kadın sığınmaevinin yeniden açılması, belediye bünyesinde yaşlı ve hasta bakım evleri ile kreş açılması gibi talepleri yerine getireceğine dair bir metin imzalattı.

Panelde konuşan Tüm Bel-Sen MYK Üyesi Satı Burunucu, belediyelerin rantın en çok yaşandığı yerler olduğunu söyledi. Demokratik, halkçı, belediyecilik ile halkın meclisler aracılığıyla yerel yönetimlerde söz sahibi olması gerektiğini ifade eden Burunucu, “Sovyetler döneminde halk meclisleriyle yönetilen bir belediyecilik örneğini biliyoruz. Halkın doğrudan yönetimlerde söz sahibi olduğu bu yönetim tarzı daha önce yaşanmıştır. Sovyetler örneğiyle birlikte ülkemizde de halkın yararına bir sosyal belediyecilik anlayışı gelişmiştir. Ancak günümüzde bu sosyal belediyecilik anlayışı tasfiye edilerek halk iaşe belediyeciliğine mahkum edilmektedir. Para ve gıda yardımlarıyla kendilerine oy devşirmeye dönüşen bir belediyecilik anlayışı var” dedi. Bölgede belediyelere atanan kayyımların ilk olarak kadınevleri ve çocuk kreşleri gibi kurumları kapattığını ve yerlerinin TÜRGEV gibi kurumlara verildiğini aktaran Burunucu, kreşlerin olmaması, ulaşımda yaşanan zorluklar gibi nedenlerle kadınların çalışma yaşamına katılamadığını söyledi.


Dernek üyesi kadınların sorun ve taleplerini dinleyen CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Adnan Demirci, ilçede yıllar önce kapatılan kadın sığınmaevini yeniden açacağını, belediye bünyesinde yaşlı ve hasta bakımevleri, çocuk kreşleri açacağını, kentsel dönüşüm mağdurlarının sorunlarını gidereceğini ve daha pek çok seçim vaadini anlattı. Panel sonrasında taleplerini bir sözleşmeye yazan kadınlar Demirci’ye sözleşmeyi imzalattı. Kadınlar, Demirci’ye başkanlığı kazanması halinde taleplerinin takipçisi olacaklarını söyledi.

İlgili haberler
Tuzluçayır’da işçi kadınlar sorunlarını konuştu, h...

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği 8 Mart’a giderken Sendika Uzmanı Onur Bakır ile işçi kadınlar...

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği Döndü Şengü...

Mamak’ta öz kızlarını istismar ettiği için boşanmak istediği Şükrü Şengül tarafından öldürülen Döndü...

Polis engeline rağmen Tuzluçayırlı kadınlar 8 Mart...

Ankara Mamak’ta 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği kapsamında Tek Mezar Parkı’nda toplanan...