Maltepe Ekmek ve Gül'den depremzede çocuklar için 23 Nisan hazırlığı
Maltepe Ekmek ve Gül Grubu, Maltepe Barış Manço Parkı'nda buluşup "Hükümet çocuklara sahip çıkmak konusunda da sınıfta kaldı" diyerek depremzede çocuklarla dayanışmak için 23 Nisan paketleri hazırladı

Maltepe Ekmek ve Gül Grubu, Kız Kardeşlik Köprüsüyle Hayatı Yeniden Kuruyoruz kampanyası kapsamında hazırladıkları dayanışma ve ihtiyaç paketlerini bu sefer 23 Nisan’da çocuklara ulaştırmak üzere, çocuklar için hazırladılar.

Daha önce şahsa devri ile gündeme gelen ve mahalle halkının tepkisi, eylemleri sonucu belediyenin geri adım atmak zorunda kaldığı Barış Manço Parkı’nda bir araya gelen kadınlar, baskısını kendilerinin yaptıkları tişörtleri de ekledikleri paketleri hazırladılar.

Maltepe Ekmek ve Gül Grubu adına konuşan Derya Evcil Özecik, deprem bölgesindeki çocukların tarikatlara açık hale getirilmesine tepki gösterdi, “Hükümet çocuklarımıza sahip çıkma konusunda da sınıfta kalmıştır, çocuklarımız sahipsiz değildir” dedi.

Oluşturdukları zincir ile hazırlanan kolilerin araca yüklemesini yapan kadınlar daha sonra parkta ve çevresinde hazırladıkları bildirileri dağıtarak eşit, şiddetsiz bir dünya talebini hep birlikte söylemek için 1 Mayıs’a çağrı yaptılar.

İlgili haberler
Maltepe'de kadınlar kahvaltıda buluştu: Gündemimiz...

Maltepe Ekmek ve Gül Grubunun çağrısıyla İstanbul Maltepe'de yaşayan kadınlar Cumartesi günü Beşçeşm...

Maltepe’den Adıyaman’a Kız Kardeşlik Köprüsü: 'Day...

“Biz bitti demeden dayanışma bitmeyecek” diyen kadınlar, Maltepe Ekmek ve Gül Grubu'nun çağrısı ile...

Sovyetler’de her çocuk eşit, her çocuk değerli!

Çocukların tüm ihtiyaçlarının karşılandığı, her türden istismarın önlenmesi için devletin seferber o...