Maltepe’den Adıyaman’a Kız Kardeşlik Köprüsü: 'Dayanışmamız kız kardeşliğimizin bir köprüsü olsun'
“Biz bitti demeden dayanışma bitmeyecek” diyen kadınlar, Maltepe Ekmek ve Gül Grubu'nun çağrısı ile buluştu, depremzede kız kardeşleri için hijyen paketleri hazırladılar.

Maltepe Ekmek ve Gül Grubu, Kız Kardeşlik Köprüsüyle Hayatı Yeniden Kuruyoruz kampanyası kapsamında bugün Maltepe Beşçeşmeler Meydanı’nda buluştu.  Daha önceki buluşmalarını Hatay Samandağ’daki kız kardeşleri için gerçekleştiren Maltepe Ekmek ve Gül Grubu, bugün Adıyaman’daki depremzede kadınlar için buluştular.


Adıyaman bölgesindeki kız kardeşleri için hijyen kolileri oluşturan kadınlar bugün Maltepe Beşçeşmeler’de tarihi çeşmenin önünde buluşarak hijyen paketlerini oluşturdu.


Adıyaman’daki depremzede kadınlar için kendi yazdıkları mektupları da hijyen paketlerinin içine eklediler. Kız kardeşleri için hazırladıkları mektubu Derya Evcil Özecik okudu:

“6 Şubat 2023 gününden bu zamana kadar ‘Devlet nerede?’ çığlığının her geçen gün artarak yükseldiği sorular cevapsız kaldı. Bizden toplanan vergiler deprem hazırlık için kullanılmadığından devletin hemen hiçbir kurumu bölgeye ne zamanında ulaştı ne de sonrasında ihtiyaçları temin edebildi. Kendi imkanları ile enkazlardan hayat kurtarmak için deprem bölgelerine ilk ulaşanlar gönüllüler, işçiler ve emekçiler oldu. Orada soğuktan kimse donmasın diye yorganını, battaniyesini yollayan kadınları gördük. Depremzedelere ilk elini uzatanlar, sermayeye hizmet edenler değil yaşanan acıları, yıkılan umutları yeniden kurmak için dayanışmayı inşa etmemeye çaba sarf eden bizlerdik. Bizler Maltepe Ekmek ve Gül Kadın Grubu olarak; yaralarımızı sarmak için , insanca yaşayacak koşulların bir an önce sağlanması için, yaşadıklarımızı unutmamak, unutulmasına izin vermemek için, yaşanan hak ihlallerini görünür kılmak için ülkenin ve dünyanın dört bir yanından kadınların kurmuş olduğu dayanışma ağının bir parçası olduk. Dayanışmamız kız kardeşliğimizin bir köprüsü olsun istedik. Evimizde, mahallemizde, işyerlerimizde, sokaklarda, atölyelerde, kefelerde, sesimizi duyurabileceğimiz her yerde bu köprüyle bir araya gelerek birleşmenin ve değiştirmenin yollarını bulacak örgütlü bir güce dönüştürüp, hep birlikte ayağa kalkıp, şehirlerimizi yeniden kurmak için güçlendireceğiz.”


“Biz bitti demeden dayanışma bitmez” sloganı eşliğinde oluşturdukları kadın zinciri ile elden ele paketleri araca yükleyen kadınlar bir kez daha dayanışma çağrısı yaptılar.


Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Jülide Kural, Ben Rosa Luxemburg oyununu Kız Karde...

Kız Kardeşlik Köprüsüyle Hayatı Yeniden Kuruyoruz kampanyamızı büyütmek, depremzede kadınlarla dayan...

İzmir'den İskenderun'a kız kardeşlik köprüsü: Sağl...

Kız Kardeşlik Köprüsü ile Hayatı Yeniden Kuruyoruz kampanyamız için İzmir'den İskenderun'a giden kad...

İskenderun'da depremzede kadınlarla buluştuk: "Yar...

İskenderun’da Gültepe Mahallesi’nde depremzede kadınlarla buluştuk. Kadınlar yaşadıklarını, yaşam ko...