Malatya Demokratik Kadın Platformu: Örgütleniyoruz, mücadele ediyoruz
Malatya Demokratik Kadın Platformu çağrısıyla Soykan Parkı’nda bir araya gelen kadınlar, ‘Bize sınırlar çizmeye çalışanlara, fıtratımızda özgürlük var, diyoruz’ dedi.

Malatya Demokratik Kadın Platformu, 25 Kasım dolayısıyla “Özgür ve Eşit Bir Dünyayı Hep Birlikte Kuracağız!” diyerek Soykan Parkı’nda basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması öncesi tiyatral bir gösteri düzenlendi.

Açıklamayı platform adına okuyan Nuriye Yılmaz, "Geçtiğimiz 25 Kasım’dan bugüne erkek şiddeti hız kesmeden devam etti. Son on ay içerisinde 337 kadın katledildi, 190 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti. Gülistan Doku, 5 Ocak 2020’den beri kayıp. Katliam boyutuna varan kadın cinayetleri iktidarın politikalarından bağımsız değil. Erkek- devlet şiddetini her gün yeniden üreten politikaları hızla hayata geçiriyor. ‘Kadın cinayetleri münferit değil, politiktir’ demek için alanlardayız” dedi.

Yılmaz, “Tüm bu saldırılara rağmen dünden bugüne dayanışmanın gücüyle çoğalarak güçlenen, örgütlülüğe dönüşen ve iktidarları sarsan kadın mücadelesi inancımızı büyütüyor. İran’da ‘Bizi zorla kendi cennetinize götüremezsiniz’ diyerek sokakları isyan alanlarına çeviren, Rojava’da DAİŞ karanlığına direnen, Arjantin’de ‘Bir kişi daha eksilmeyeceğiz’ diyerek adliye binasını ateşe verenleriz. Kürtaj yasaklarına karşı Polonya’da, ABD’de ‘benim bedenim benim kararım’ diyen milyonlarız. ‘İstanbul Sözleşmesi bizimdir!’ diyerek Türkiye’nin tüm kentlerinde sokakları terk etmeyenleriz. ‘İtaat et, rahat et!’ diyenlere inat, isyan ediyoruz, örgütleniyoruz ve mücadele ediyoruz. Baskılara boyun eğmiyor, kadın katliamlarına, savaşlara, yoksulluğa, militarizme, homofobiye, doğa ve yaşam alanlarımızın talanına karşı direnişlerde en önde yer alıyoruz. Bir kişi daha eksilmemek için, bize sınırlar çizmeye çalışanlara ‘fıtratımızda özgürlük var!’ demek için 25 Kasım’da alanlardayız” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
25 KASIM 2022 | Eşit, özgür, şiddetsiz bir yaşam i...

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Gününde kadınlar pek çok ilde sokakta... İl i...

25 KASIM 2022 | Bölge illerinde şiddete karşı alan...

Şırnak, Ağrı ve Van’da 25 Kasım’da kadına yönelik şiddete karşı alana çıkan kadınlara polis müdahale...

25 Kasım 2022 | Çukurova: Kadınlar savaş ve şiddet...

Adana, Hayat, Mersin gibi illerde de kadınlar eylem ve etkinliklerde eşit, özgür, şiddetsiz bir yaşa...