Gaziantep Demokratik Kadın Platformu: Baskılara boyun eğmiyoruz
Eylem yasağı nedeniyle 25 Kasım'da Yeşilsu Parkı’nda basın açıklaması yapamayan Gaziantep Demokratik Kadın Platformu, yaptığı basın toplantısında yasak kararına tepki gösterdi.

Gaziantep Demokratik Kadın Platformu 25 Kasım’a ilişkin Yeşilsu Parkı’nda yapılması planlanan basın açıklamasını valiliğin eylem yasağı nedeniyle Eğitim Sen Gaziantep Şubesinde gerçekleştirdi. Açıklamadan önce alınan yasak kararına tepki gösterildi.

‘SAVAŞA HAYIR BARIŞ HEMEN ŞİMDİ’

Platform adına açıklamayı Eğitim Sen Kadın Sekreteri Elif Söyleyici okudu. İktidarın savaş politikalarına hız verdiğini söyleyen Söyleyici, “Ülke içerisinde patlayan bombalarla da korku salmaya ve bizlerin sokağa çıkmaması için her yolu denemeye devam ediyor. İşsizliğin, yoksulluğun bu kadar arttığı, ekonomik krizin derinleştiği koşullarda ülke kaynakları ve bütçe, savaşa aktarılıyor. Kadınlar olarak daha fazla yoksulluk, şiddet, göç ve ayrımcılık anlamına gelen savaşların son bulması, eşit ve özgürce bir arada yaşamamızın sağlanacağı demokratik koşulların oluşması için ‘Savaşa hayır, barış hemen şimdi!’ demek için 25 Kasım’da alanlardayız” diye belirtti.

‘BASKILARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

Söyleyici son olarak şöyle devam etti: “İran’da “Bizi zorla kendi cennetinize götüremezsiniz” diyerek sokakları isyan alanlarına çeviren, Rojava’da IŞİD karanlığına direnen, Arjantin’de “bir kişi daha eksilmeyeceğiz” diyerek adliye binasını ateşe verenleriz. Kürtaj yasaklarına karşı Polonya’da, ABD’de ‘benim bedenim benim kararım’ diyen milyonlarız. “İstanbul Sözleşmesi bizimdir!” diyerek Türkiye’nin tüm kentlerinde sokakları terk etmeyenleriz. Baskılara boyun eğmiyor, kadın katliamlarına, savaşlara, yoksulluğa, militarizme, homofobiye, doğa ve yaşam alanlarımızın talanına karşı direnişlerde en önde yer alıyoruz.”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül