Malatya Demokratik Kadın Platformu: İstanbul Sözleşmesi'ni kaldıranlarla hesaplaşacağız
Malatya Demokratik Kadın Platformu İkbal ve Ayşenur'un katledilmesinin ardından bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, 'Şiddete, karanlığa, hukuksuzluğa geçit yok, kadınlar var' denildi.

Malatya Demokratik Kadın Platformu İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in katledilmesinin ardından Emeksiz Üst Kavşağında bir basın açıklaması düzenledi.

'İKİ KADIN GÖZ GÖRE GÖRE, VAHŞİCE KATLEDİLDİ'

Açıklamayı platform adına okuyan Elif Bali, “4 Ekim’de bu ülkenin karşılaştığı en korkunç günlerden biri daha yaşandı: İki kadın göz göre göre vahşice katledildi. Daha 19 yaşındaki Ayşegül Halil ve İkbal Uzuner, sosyal medyasından açıkça katliam çağrısı yapan, suç kayıtlarına rağmen herhangi bir kovuşturma yapılmayan, yargılanmayan Semih Çelik tarafından katledildiler” dedi.

Başka bir kadının sokakta yürürken, iki erkek tarafından taciz edildiğini ve saldırganların önce gözaltına alınıp sonra serbest bırakıldığını, daha sonra sosyal medya baskısı ile tekrar gözaltına alındığını söyleyen Bali, “Daha bu haberlerle yeni karşılaşmışken dün bir kadının Mezitli’de katledildiğini öğrendik. Sonay Öztürk Aslan, Uğur Araç isimli bir erkek tarafından katledildi. Yine Diyarbakır Sur'da Uzman Çavuş Muhammed Recai Işık, boşanma aşamasında olduğu Bedriye Işık'ı katletti” dedi.

'HAKLARIMIZI GERİ ALMAK İÇİN...'

Uygulanmayan yasalarla-cezalarla cesaret bulan failler, kadınların yaşamlarına göz dikmeye devam ederken binlerce suçluyu çıkardığı aflarla sokağa bırakan iktidara ve işbirlikçilerine karşı yaşamı savunmaya devam ettiklerini söyleyen Bali, “Haklarımızı geri almak için her gün, her an direnmeye ve mücadele etmeye devam ederken; dinci, gerici ve şeriatçı çetelerle sarmaladığınız her alanı geri alacağımızı ülkenin her yerinde haykırıyoruz. Tarikatlarla seçim pazarlığı yapanlarla, İstanbul Sözleşmesi'ni kaldıranlarla, mevcut yasaları uygulamayanlarla hesaplaşacağız” dedi.

Narin Güran için verilen araştırma önergesinin, uyuşturucuya karşı mücadele önergesinin mecliste reddedildiğini hatırlatan Bali, “Bu ülkede erkek devlet eliyle, iktidar eliyle hırsızlar, uyuşturucu baronları, çeteler, mafyalar hüküm sürüyor. Kahrolması gereken çürümüş düzenleri katledilen kadınların, kaybedilen çocukların bedenleri üzerinden yükseliyor” dedi.

'ŞİDDETE, KARANLIĞA, HUKUKSUZLUĞA GEÇİT YOK; KADINLAR VAR'

Son olarak Bali, “İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girmesi, 6284 sayılı yasanın etkin bir şekilde uygulanması ve kadın cinayetlerinin son bulması için mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz. Şiddete, karanlığa, hukuksuzluğa geçit yok; kadınlar var. Laiklik için, eşitlik için, özgürlük için, adalet için her yerdeyiz” diyerek açıklamayı sonlandırdı. Açıklama sonrası katledilen kadınların isimleri okundu.

Fotoğraf: Evrensel