LGBTİ’lerden Yeniden Refah Partisi’ne tepki
Yeniden Refah Partisi’nin yerel seçim kampanyası kapsamında yayınladığı videoda LGBTİ'leri hedefe aldı. LGBTİ'ler paylaşıma tepki gösterdi.

Yeniden Refah Partisi, önümüzdeki 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için yürüttüğü seçim çalışması kapsamında dün yeni bir video yayınladı.

Nefreti körükleyerek “Ahlak yoksa LGBT vardır. Sapkın örgütleri şehrimizden sürüp çıkaracağız,” gibi cümlelerin geçtiği videoya tepkiler yağdı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası, Kayıp Trilyon Davasını hatırlatarak şöyle dedi:

“Ahlâk yoksa Necmettin Erbakan’ın 2 yıl 4 ay hapse mahkûm olduğu ‘Kayıp Trilyon Davası’ vardır. Sapkın örgütleri sürüp çıkaramayacaksınız. Şehirler bizim, kimimiz buralarda doğduk, kimimiz buralara göçtük, kimimiz buralardan göçtük. Bu şehir bizim. Kadın düşmanı hırsızlar, size sesleniyoruz: Sokak köpeklerinden de elinizi çekin.”

Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu sosyal medya hesabından, "Ahlak yoksa holdingler ve holdingci güçler vardır" dedi.

Kaos GL Genel Yayın Yönetmeni Yıldız Tar ise sosyal medyadan tepki gösterdi: "Ahlak size mi kaldı? Mercedesle alemciliğin, ortamcılığın kitabını yazmış; Bilkent piyasalarının playboy özentisi Fatih Erbakan’dan alınacak ahlak dersimiz yoktur çok şükür."

Fotoğraf: Serra Akcan / csgorselarsiv.org