Leyla Aydemir davasında Yargıtay beraat kararının bozulmasını istedi
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Leyla Aydemir’i katleden 7 fail hakkında verilen beraat kararının bozulması istemi ile dosyayı Yargıtay 1’inci Ceza Dairesine gönderdi.

Ağrı’da 15 Haziran 2018 yılında Ramazan Bayramı dolayısıyla ailesiyle dedesini ziyarete gittiği Bezirhane köyünde kaybolduktan 18 gün sonra cenazesi bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in katledilmesi suçundan yargılanan 7 fail hakkındaki beraat kararı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bozulması istemi ile Yargıtay 1’inci Ceza Dairesine gönderildi.

Leyla’nın annesi Şükran Aydemir’in avukatı Erdoğan Tunç’un dosyayla ilgili temyiz başvurusunu değerlendiren Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyayı inceleyerek Yargıtay 1. Ceza Dairesine sunduğu belirtildi.

Başsavcılıkça hazırlanan tebliğnamede, bir sosyal paylaşım sitesinde, Leyla Aydemir’in cesedinin bulunduğu tarih olan 2 Temmuz 2018’den üç gün önce T.K. adlı kullanıcı hesaptan “Leyla kızımız dedesinin köyünde dere kenarında ölü olarak bulunmuştur” içeriğini taşıyan paylaşımın yapıldığı kaydedildi.

Başsavcılıkça hazırlanan tebliğnamede, yerel mahkemece “Ağrı İl Emniyet Müdürlüğünün 8 Haziran 2021 tarihli ses kaydı çözümleme tutanağında X erkek şahıs ve Y erkek şahıs şeklinde belirtilen konuşan kişilerin kimlik bilgilerinin belli olmadığı, belirlenmesinin mümkün olmadığı, konuşma içeriğinin esasa etkili olmadığı, ‘hukuka aykırı delil’ olarak değerlendirilen belirsiz konuşmaların yer aldığı CD içerikleri ile ilgili araştırma yapılmasına yer olmadığı”na karar verildiğinin anlaşıldığı kaydedildi.

Avukat Erdoğan Tunç ise “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının tebliğnamesi tarafımıza tebliğ edildi. Yapmış olduğumuz temyiz itirazlarının Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca kabul gördüğü ve bizimle aynı görüşte oldukları anlaşılmaktadır. Bu aşamadan sonra Yargıtay 1. Ceza Dairesinin tebliğname doğrultusunda karar vermesini bekliyoruz. Hukuka ve adalete uygun olan da budur” dedi.

NE OLMUŞTU?
Ağrı’da 15 Haziran 2018’de Ramazan Bayramı dolayısıyla ailesiyle dedesine ziyarete gittiği Bezirhane köyünde kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in bulunması için çalışma başlatılmıştı. Leyla Aydemir’in cesedi, kaybolduktan 18 gün sonra köye 2 kilometre mesafede, kent merkezine giden yolun yakınında akarsu kenarındaki ağaçların arasında bulunmuş, vücudunda darp ya da yara izine rastlanmayan çocuğun cenazesi Bezirhane köyünde toprağa verilmişti.
Ağrı 1’inci Ağır Ceza Mahkemesince karara bağlanan davada tutuklu sanık amca “kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “cebir ve hile ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırılmış, tutuksuz yargılanan 6 sanık ise delil yetersizliğinden beraat etmişti.
Davada yerel mahkemece ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan amca tahliye edilmiş. Avukatların tahliyeye itirazı ise reddedilmişti. Leyla Aydemir’in ölümüne ilişkin yeniden yargılanan 7 sanığın tamamına mahkeme, beraat kararı verilmişti.
UCİM avukatları, 2018 tarihli ilk adli tıp raporuna ulaşmış ve rapora göre Leyla’nın öldürülmeden önce cinsel istismara maruz kaldığını belirtmişlerdi.

Fotoğraf: Jinnews

İlgili haberler
Leyla Aydemir davasında tüm sanıklar beraat etti

Ağrı’da 4 yaşındaki yeğeni Leyla Aydemir’i öldürdüğü gerekçesiyle müebbet ceza alan ancak cezası boz...

‘Leyla Aydemir’in dosyası başından beri geniş kaps...

Bezirhane köyünde ortadan kaybolan daha sonra cenazesine ulaşılan Leyla Aydemir’in dosyasında tutukl...

Leyla Aydemir'in annesi mahkeme başkanına seslendi...

Kaybolduktan 18 gün sonra ölü olarak bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in annesi, 7 sanığın yargılan...