Kuşadası Kadın Platformundan 19 Haziran mitingine çağrı
“İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz” eylemi yapan kadınlar 19 Haziran’da Maltepe’de gerçekleşen olan kadın mitingine çağrı yaptı.

Kuşadası Kadın Platformu çağrısıyla sokağa çıkan kadınlar ‘İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz’ dedi.

Denizbank önünde toplanan kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Gürsel Şenşafak; “Kadınlar ülkenin dört bir yanında, Cumhurbaşkanlığı kararı ile İstanbul Sözleşmesinin yürürlükten kaldırılacak olmasına yönelik tepkilerini göstermek için sokaklarda. Biz de Kuşadası Kadın Platformu olarak her hafta sokak eylemi yapma kararımız doğrultusunda bugün yine buradayız. İstanbul Sözleşmesi kadınların şiddete, her türlü ayrımcılığa karşı kararlı ve uzun süren mücadelesi sonucu kazanılmıştır. Son yirmi yıl kadına yönelik şiddetin artığı bir dönem olmuştur. Her gün TV ekranlarında, sosyal medyada üç-beş kadınının katledildiğini öğreniyoruz. Kadın cinayetleri sadece haber değildir, yaşamları elinden alınan kadınların hikayesidir. Gerekeni yapmadığı için yetkililerin aymazlığıdır” dedi.

“Şiddete uğrayan kadını devletin korumaya alıp, şiddeti yapan kişiye yaptırım uygulamasını gerektiren İstanbul Sözleşmesi tam ve etkili bir şekilde uygulanmadığı için adeta kadın cinayetleri teşvik edilmiştir” diyen Şenşafak, “gelinen noktada kadınların koruyucu kalkanı olmak durumundaki İstanbul Sözleşmesi, çıkılması halinde kadınların tamamen korumasız kalmasına neden olacaktır. Uluslararası bir sözleşmeden tek adamın isteği ile çıkılamaz” diye konuştu.

Açıklamada 19 Haziran’da İstanbul Sözleşmesi mitingine çağrı yapıldı: “Hükümetler gelir geçer, icraatları hiç unutulmaz. Biz kadınlar hükümetin kadın düşmanı politikalarını da, cinayete kurban giden kızkardeşlerimizi de asla unutmayacağız. Kadınların eşit haklara sahip olduğu, şiddete uğramadığı bir dünya için mücadelemize devam edeceğiz. Yöneticilerin kadınların haklarını yasal olarak güvenceye alması, şiddeti önlemesi, şiddete uğrayan kadınlara sahip çıkması ve yasaların etkin bir şekilde uygulanması için mücadeleye devam edeceğiz. Haklarımızdan ve Hayatlarımızdan vazgeçmeyeceğiz! 19 Haziran’da İstanbul’da yapılacak olan mitinge katılmaya tüm kadınları davet ediyoruz!”

“İstanbul Sözleşmesi bizim!”, “İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmeyeceğiz!” sloganlarının atıldığı eylemde İzmir HDP İl Örgüt Binasına yönelik silahlı saldırı ve Deniz Poyraz'ın öldürülmesi kınandı. Katilin ardındaki azmettiricilerin açığa çıkarılması istendi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Kuşadası Kadın Platformu: 1 Temmuza kadar her haft...

Kuşadası Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını protesto etmek için 12 Haziran C...

Kuşadası Kadın Platformu: İstanbul Sözleşmesi’nden...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı her hafta eylem...

19 Haziran’da ‘İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyo...

İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz Mitingi Hazırlık Grubundan Özgül Kapdan, mitingin hazırlık sü...