Kuşadası Kadın Platformu: Tek adamın haklarımızı elimizden almasına izin vermeyeceğiz
Kuşadası Kadın Platformu bugün “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” diyerek bir kez daha sokağa çıktı.

Kuşadası Kadın Platformu  “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” diyerek açıklama yaptı. “Vazgeçmiyoruz” yazılı balonları dövizleri ve pankartlar taşıyan kadınlar, “Tek adamın imzasıyla çıkılan İstanbul Sözleşmesi hakkımızı tekrar kazanana kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi. Sözleşmenin iptali için Danıştaya açılan dava sürecini anlatan Avukat Işık Arcan Platform adına da bir konuşma yaptı. “Külliye gece yarısı kadın örgütlerini görüşmeye davet eder. Devlet ciddiyetinden bu denli uzak davetin içeriği bile açıklanmaz. Dindar kadın örgütlerinin sadece bazıları katılır. 1 Temmuz günü eylem planı açıklanacağı müjdesi verilmek için çağrılmıştır. Eylem planına gelecek olursak; en çok dikkat çeken kısım dindar kadın örgütlerini ve seküler olsa da iktidara yakın duran kesimleri İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılsa bile kadına yönelik şiddetle mücadelenin zaafa uğramayacağı safsatasına ikna etmek için takvimin bir kez daha kurnazlıkla kullanılmasından ibarettir.

İlk bakışta İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz sloganlarına karşı idarenin meydan okuması gibi algılanabilir. Ancak Danıştaya yani hukuka karşı savunma vermeyen, bekleten, davalı idare yani doğrudan doğruya Cumhurbaşkanı, kadın seçmenlerine karşı savunma ihtiyacı duymuş ki bu tarihi seçiyor rutin işlemi duyurmak için. Ne kurnazlık ama! Biz kadınlar bu kurnazlığa da karşı çıkıyor, İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” dedi.

Eylemde söz alan kadınlar , biz bitti demeden bitmeyecek, bu daha başlangıç mücadele devam edeceğiz tek adamın haklarımızı elimizden almasına izin vermeyeceğiz mesajları verdiler.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Kuşadası Kadın Platformu: 30 Haziran’da biz de sok...

Kuşadası Kadın Platformu bugün yine sokağa çıkarak ‘İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz’ dedi. Ka...

Kuşadası Kadın Platformu: 1 Temmuza kadar her haft...

Kuşadası Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını protesto etmek için 12 Haziran C...

Kuşadası Kadın Platformu: İstanbul Sözleşmesi’nden...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı her hafta eylem...