Kocaeli’ye gelen depremzede kadınlar belirsizlik içinde
Depremden etkilenen illerden Kocaeli’ye gelen kadınlar yaşadıklarını Ekmek ve Gül’e anlattı.

Maraş merkezli depremler binlerce binayı yıktı, binlercesini yaşanamaz hale getirdi. Deprem illerinden diğer şehirlere göç de başladı. Depremden etkilenen illerden Kocaeli’ye gelen kadınlar yaşadıklarını Ekmek ve Gül’e anlattı.

'DEPREMZEDESİNİZ, KİRAYI ÖDEYEMEZSİNİZ'

Şükran Aydın ve ailesi Maraş Merkez Kuyucak Mahallesinde depremde ağır hasar alan evlerden birinde oturuyordu. Kocaeli’de yaşayan kızlarının yanına sığınmışlar ve günlerdir ev arıyorlar. Ev arama sürecinde “Depremzedesiniz, kirayı ödeyemezsiniz” sözleriyle karşılaşmışlar. Sonunda dün kirası 4 bin lira olan bir ev tutmuşlar. Ailenin erkekleri Maraş’a dönmüş kurtarabilecekleri eşyaları almak için.  Bazı derneklerden eşya ve erzak yardımıyla ayakta durmaya çalışıyorlar. Devlet 4 kişilik aileye toplam 10 bin lira yardım yapmış, kendilerine başka yardım ulaşmadığını ifade ediyorlar.

Aynı aileden Gamze Solmaz'ın da eşiyle birlikte yaşadığı 5 katlı bina yıkılmış. Binadan çarşafları bağlayarak çıkmış, kendilerini sokağa atmışlar. 5. katında oturdukları binanın 3 katı yere gömülmüş. Köpekleri ısrarla havlayarak uyandırmış. Gamze köpeği için “O kurtardı bizi” diyor. Üç gün hiçbir yardım gelmemiş. Eşi işsiz kalmış. Ev tutmuşlar fakat hiç eşyaları yok.  

Kocaeli’de oturan kızları Kübra'nın da biri yeni doğmuş 3 küçük çocuğu var. Depremden kaçan ailesi ile birlikte ayakta kalmaya çalışıyorlar. Kübra, on binlerce kişinin ölümüne “kader” denmesine ise çok öfkeli.


Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği’nden kadınlar aileyi ziyaret ederek ellerinden gelen dayanışmayı göstereceklerini ifade etti.

İlgili haberler
Kocaeli: Çocuklarımızın aç kalması devletin soruml...

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneğinden Elif Yetigin, nisan ayından beri okullarda ücretsiz...

Diyanetin depremzede çocuk fetvası istismarın önün...

Diyanet'in 'Depremzede çocuklar evlat edinilebilir mi?' sorusuna 'Evlat edinenle evlatlık arasında e...

Tek konuşabildiğimiz deprem ve önlem alınmamış olm...

Konuşabildiğimiz tek konu deprem. Deprem için önlem alınmamış diğer illerde yaşayanlarda da korku ve...