Kocaeli’de bir kadın katledildi
Kocaeli’nin Darıca ilçesinde, Kiraz Y. evli olduğu Mustafa Y. tarafından evde katledildi.

‘Evde kal’ çağrılarının ardından çok sayıda kadın örgütünün kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddetin artabileceğine yönelik uyarılarının yeterince dikkate alınmamasının sonuçları ortaya çıkmaya devam ediyor. Kocaeli’nin Darıca ilçesinde, Kiraz Y. evli olduğu erkek Mustafa Y. tarafından evde katledildi. Katil Mustafa Y. ifadesinde, Kiraz Y.’nin kendisini aldattığından şüphelendiği için öldürdüğünü öne sürdü.

Olay, Darıca Kazım Karabekir Mahallesi’nde bulunan binada meydana geldi. Mustafa Y., çocukları başka bir odada bulunduğu sırada evli olduğu Kiraz Y.’yi baltayla öldürdü. Gece saatlerinde evden çıkan Mustafa Y., polis merkezine giderek teslim oldu. Evde polis tarafından yapılan incelemenin ardından 3 çocuk annesi Kiraz Y.’nin cansız bedeni otopsi için adli tıp kurumuna gönderildi.

EV İÇİ ŞİDDET ARAŞTIRILSIN
HDP’li vekiller kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddeti Meclis’e taşıdı. Salgın dönemlerinde evde kalan kadınların, ev içi şiddet tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını kaydeden HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, bu riske ilişkin acil önlemler alınması amacıyla Meclis araştırması açılmasını istedi.
Kaynak: Birgün gazetesi

Öte yandan salgın sırasında kadına yönelik şiddetin artması nedeniyle sığınma evlerinin aciliyetine dikkat çeken HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a soru önergesi verdi.

Kadınların güvenli bir mekan taleplerinin ve sığınma ihtiyaçlarının aciliyetinin ortaya çıktığının altını çizen Güzel, şöyle sordu:

* Salgın sürecince artan erkek şiddeti Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir?

* Koronavirüs tehdidi nedeniyle evlerde kalınan bu süreçlerde ev ve aile içi şiddetin önlenmesi amacıyla alınan tedbirler nelerdir?

* Adana’da kapatılan kadın kurumunun kapatılma gerekçesi nedir? 

İlgili haberler
‘Koronavirüs günlerinde kadına yönelik şiddet yüzd...

Türkiye dernekleri Federasyonu (TKDF): Salgın günlerinde fiziksel şiddet yüzde 80, psikolojik şiddet...

GÜNÜN ÖNERİSİ: TKDF’den pandemi döneminde şiddete...

TKDF Başkanı Canan Güllü, insanların eve kapanması sonrası kadına şiddette yaşanan artışa karşı alın...

GÜNÜN DİKKATİ: Koronovirüs sürecinde Ekmek ve Gül’...

Ekmek ve Gül olarak ‘Koronavirüs salgını sürecinde şiddete karşı 10 acil talep’ ile virüs kadar tehl...