Kız kardeşini istismar eden erkeğe iyi hal indirimi
10 yaşındaki kız kardeşinin görüntülerini sosyal medya hesabında paylaşan ve telefonunda müstehcen içerikli çocuk videosu bulunan Mehmet T.'ye iyi hal indirimi verildi.

ABD Ulusal Kayıp ve Sömürülen Çocuklar Merkezi (NCMEC), 2022 Şubat'ta sosyal medyadaki bir taciz videosuyla ilgili rapor düzenleyip, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Gazete Duvar'ın haberine göre başlatılan soruşturmada 21 yaşındaki Mehmet T.'nin sosyal medyada farklı bir isimle hesap açtığı, 10 yaşındaki kız kardeşinin özel bölgelerini açmaya zorlayarak görüntüleri "Aşkım" notuyla paylaştığı tespit edildi. Mehmet T.'nin görüntüleri para kazanmak için paylaştığı da ileri sürüldü.

Gözaltına alınarak tutuklanan Mehmet T. hakkında, "12 yaşından küçük mağdurların cinsel istismarı" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Dava sürecinde kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen Mehmet T., kardeşine yönelik cinsel bir eyleminin ve amacının olmadığını söyledi.

SAVUNMA: İÇİNE BÖCEK GİRMİŞTİ

Mehmet T., söz konusu görüntülerde kardeşinin kıyafetinin içine böcek girdiğini, kendisinin de telefonunun kamerası açıkken ona yardım etmeye çalıştığını ileri sürdü. Çocukların annesi K.T. ise ise kızının saçına böcek girdiğini doğruladı ancak elbisesinin içinden böcek girdiğini hatırlamadığını söyledi. Anne K.T. oğlunun çektiği videolar için, "Haberim yoktu ama bir video varsa şaka amaçlıdır. Oğlumun kızıma yönelik böyle bir şey yapacağına inanmıyorum" dedi.

Dosya kapsamında sanık Mehmet T.'nin paylaştığı video kaydı detaylı şekilde bilirkişi tarafından incelendi. Mehmet T.'nin kendisine ait cep telefonu numarası üzerine açtığı sahte sosyal medya hesabından kız kardeşine yönelik taciz videosunu "Aşkım" yazarak paylaştığı tespit edildi. Ayrıca, videoda mağdurun şüpheliyi engellemeye çalıştığı ancak şüphelinin eylemine devam ettiği görülürken, sanığın telefon incelemesinde ise çok sayıda müstehcen içerikli çocuk ve hayvan videolarına da rastlandı.

6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında suçlamaları reddedip tahliye talebinde bulunan sanık Mehmet T., 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti daha sonra sanığın yargılama aşamasındaki olumlu tutum ve davranışlarını iyi hal kabul edip, cezayı 12,5 yıla indirdi.

AVUKAT CAHİTCAN AKTAN: 'BU TÜR DOSYALARDA İNDİRİM YAPILMAMALI'

Mağdur K.T.'nin avukatı Cahitcan Aktan, yargılamanın emsal olabileceğini belirterek dosya kapsamında mağdurun ve ailesinin dahi şikayetçi olmadığını kaydetti. Videonun detaylı incelemesinde suçun sabit olduğunun görüldüğü anlatan Aktan, "Yapılan yargılama sırasında sanık, sanığın ailesi ve mağdur her ne kadar suçu kabul etmeyip şikayetçi olmasa da kamu davası yürütülerek Gaziantep 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi, sanığa 15 yıl hapis cezası vermiştir. Söz konusu videoda suçun işlendiği açıkça ortadadır. Bu hapis cezasına iyi hal indirimi uygulanarak 12 yıl 6 aya düşürülmüştür. Karar emsal olabilecek bir karardır. Ancak iyi hal indirimi uygulanmasını kabul etmiyoruz. Bu tür dosyalarda iyi hal indirimi uygulanmamalıdır'' dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
6 kız çocuğuna cinsel istismar’da bulunan sanığa i...

Konya'da bakkal işleten Osman Ö., 9 ile 12 yaşlarındaki 6 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmaktan...

Çocuk istismarına yine "iyi hal" indirimi

Zonguldak'ta iki çocuğu istismar eden Necmi K.'ye iyi hal indirimi uygulandı.

Bir kadına cinsel saldırıda bulunan ve ölümüne seb...

Kocaeli'de bir kadının kahvesine uyuşturucu hap koyarak cinsel saldırıda bulunan ve kadının ölümüne...