Çocuk istismarına yine "iyi hal" indirimi
Zonguldak'ta iki çocuğu istismar eden Necmi K.'ye iyi hal indirimi uygulandı.

Zonguldak'ta 3 yıl önce 6 ve 7 yaşlarında olan 2 erkek çocuğunu cinsel istismara maruz bırakması suçlamasıyla tutuklu yargılanan Necmi K. (22), 'iyi hal' indirimi uygulanarak toplam 36 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Birgün' ün haberine göre olay, 2020'de merkeze bağlı bir köyde meydana geldi. İddiaya göre; Necmi K., o dönem 7 yaşında olan uzaktan akrabası çocuğu istismara maruz bıraktı.

Necmi K., 6 yaşındaki bir başka çocuğu da cinsel istismara maruz bıraktı. Yaşananlar, çocuğun öğretmenine anlatması ile ortaya çıktı. Okulda tutanak tutuldu, ardından jandarmaya haber verildi. Gözaltına alınıp, tutuklanan Necmi K. hakkında 'çocuğa cinsel istismar', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'tehdit' suçlarından dava açıldı.

FAİL İSTİSMARI YALANLADI

Zonguldak 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu sanık Necmi K., avukatlar ve aileler salonda hazır bulundu. Savcının mütalaasında 82 yıla kadar hapis cezası istediği sanığın avukatı, "Müvekkilimin atılı suçu işlediğini ispatlayan somut delil yoktur. Suçlama ne raporla ne de tanıkla ispatlanmıştır. Suçlama 2 çocuğun tutarsız iddialarından ibarettir. Lehe hükümlerin uygulanarak beraatine karar verilsin" dedi. Son sözü sorulan Necmi K.,"Hiçbir şekilde bu suçu işlemedim. Böyle bir şey yapmam, bu hataya düşmem. Suçlamayı kabul etmiyorum, beraatimi talep ederim" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığı 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 'iyi hal' indirimi de uygulayarak toplam 36 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Necmi K. 'tehdit' suçundan beraat etti.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Nedir çektiğimiz 'iyi hal' ve 'haksız tahrik' indi...

Mahkeme, bir kadının giydiği taytı yine 'tahrik' kabul etti. Gelin, kadın cinayetlerini adeta teşvik...

8 maddede çocuk istismarıyla ilgili doğru bildiğin...

Çocuk istismarı haberleri her geçen gün artıyor, ailelerin tedirginliği de öyle. Peki çocuk istismar...

Çocuk istismarı ve kadın cinayetinde bugünün iyi h...

Yargı bugün yine şaşırtmadı! Önce kocası tarafından sokak ortasında katledilen Birgül Çoban’ın katil...