Kışanak ve Tuncel davası: Düşünceleri kamuoyu ile paylaşmak suç unsuru
Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel’in yargılandığı dava görüldü. Bir sonraki duruşma ağustos ayına ertelenirken Kışanak ve Tuncel SEGBİS’le yargılamaya katılmayı reddetti.

Yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ile DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in yargılandığı dava Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Kışanak ve Tuncel, SEGBİS ile duruşmaya katılmayı reddetti. Kışanak ve Tuncel’in tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken duruşma 15 Ağustos’a ertelendi.
Gültan Kışanak ‘örgüt kurma’ ve ‘örgüt propagandası yapma’ suçlamalarıyla yargılanırken, Sebahat Tuncel ‘örgüt üyeliği’ ile suçlanıyor, ikisi için toplamda 385 yıl ceza isteniyor. Dava sonrası Ekmek ve Gül’e konuşan Avukat Cemile Turhallı Balsak, “Bu davada bölge ve muhalefet yapan kesimler açısından Anayasa yok sayıldı” dedi.
Yine Ekmek ve Gül’e konuşan DTK Eş Başkanı Leyla Güven ve HDK Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit de davanın kadın mücadelesine açılmış bir dava olduğunu söyleyerek kadınları bütün davalara sahip çıkmaya çağırdılar. 



İlgili haberler
GÜNÜN KİTABI: Kürt Kadını – Amazonlar

Büyük bedellerin ödendiği yaşamlar, geçmişten bugüne uzanan bir serüven bu... Toprağa ana dilinde 'A...

Batmanlı kadınlara ses olun!

Son dönem istismar haberleriyle gündem olan Batman, sesi içerisinde boğulan kadınların bedenlerini B...

Mahkeme Hatice Çelik’in katiline bütün indirimleri...

Hemşire Hatice Çelik’in cinayet davasında karar verildi. Eşi kasten öldürmeden ağır müebbet hapis ce...