Kirazlıyaylalı kadınlar: Gerekirse Ankara’ya yürürüz!
Kirazlıyaylalı kadınlar maden zenginleştirme tesisine karşı nöbete devam ediyor. Kadınlar, projenin iptali için açtıkları davada olumlu sonuç çıkmazsa Ankara'ya kadar yürüyeceklerini söylüyor.

Kirazlıyaylalı kadınlarının, köylerinde yapılmak istenen Çinko-Kurşun-Bakır Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı'na karşı mücadelesi sürüyor. Kadınlar, projenin iptali için açılan davadan olumlu sonuç alınmazsa Ankara'ya yürüyeceklerini söylüyor. 

Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı Kirazlıyayla köyünde Çinko-Kurşun-Bakır Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı'na karşı köylü kadınlar, doğalarını savunmak için gece gündüz nöbet tutmaya başladı. Kadınlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen 'çevresel etki değerlendirme (ÇED) olumlu' raporunun ve projenin iptal edilmesini isteyen köylüler, gece gündüz arazilerinde nöbet tutuyorlar.

ERDOĞAN'A SESLENDİLER: GELSİN, GÖRSÜN BURAYI

Yürütmeyi durdurma istemiyle açtıkları ve 28 Ekim Çarşamba günü görülecek dava öncesi bir araya gelen kadınlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi. Bir kadın, "Gelsin, görsün burayı. Öyle masabaşındakine benzemiyor. Buraya gelsin, biz adalet istiyoruz" diye sitem etti.

ANKA'ya konuşan Kirazlıyaylalı kadınlar, davanın istedikleri gibi sonuçlanmaması durumunda, sorunlarını anlatmak için hep birlikte Ankara'ya yürüyeceklerini dile getirdiler.

'ALSINLAR GÖTÜRSÜN BU FABRİKAYI'

Kamışlıgöl'deki suyun tamamen kurumasına canlarının sıkıldığını ve üzgün olduklarını ifade eden kadınlar, "Kuruttular sularımızı. Geliyoruz buraya nöbet bekliyoruz. Defolsun gitsinler buradan. Alsınlar götürsünler fabrikayı. Burada yaşamak istiyoruz. Sabah akşam geliyoruz, ağlayarak geri dönüyoruz. Meramızı batırdılar, gölümüzü kuruttular, yollarımızı kapattılar, meşelerimizi kestiler. Buraya gelip gitmekten, düşünmekten işimize bakamıyoruz. Geceleri uyuyamıyoruz artık" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Kuruyan gölden tüm köylünün daha önce yararlandığını belirten 72 yaşındaki Kirazlıyaylalı bir kadın, "Bu gölün daha önce kuruduğunu hiç görmedim. Hayvanlarımızı burada sulattık, halımızı kilimimizi burada yıkadık, çocuklarımızla burada piknik yaptık, misafirlerimiz burada ağırladık ama göletimizde şimdi bir kurbağanın içebileceği su bile yok" diye sitem etti.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">Kirazlıyaylalı kadınlar maden zenginleştirme tesisine karşı nöbete devam ediyor. Kadınlar, projenin iptali için açtıkları davada olumlu sonuç çıkmazsa Ankara&#39;ya kadar yürüyeceklerini söylüyor.<a href="https://t.co/yqZ6OrQB6Q">https://t.co/yqZ6OrQB6Q</a> <a href="https://t.co/le7nStztvz">pic.twitter.com/le7nStztvz</a></p>&mdash; Ekmek ve Gül (@ekmekvegul) <a href="https://twitter.com/ekmekvegul/status/1320327952983273472?ref_src=twsrc%5Etfw">October 25, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

İlgili haberler
GÜNÜN KAZANIMI: Kirazlıyayla kadınları doğa talanı...

Kirazlıyayla köyünde yapılmak istenen maden projesi mahkeme kararıyla durduruldu. Daha önce kadınlar...

Kirazlıyaylalı Hatice Güler: Asın beni, ama asacak...

Kirazlıyayla köyü kadınları: ‘Birkaç kişi bir araya geldik diye gözaltına alsalar, traktöre iki kişi...

Kirazlıyayla’da maden karşıtı kadınları jandarma e...

Bursa Kirazlıyayla'da kurşun ve çinko madenine karşı mücadele eden kadınlara jandarma baskı yapıyor,...