Türk Medeni Kanunu’nun yürürlüğe girişinin 96. yılı nedeniyle Bursa Barosu Kadın Hakları Merkezi açıklama yaptı. Bursa Barosu Başkanlığında yapılan açıklamada, “Türk Medeni Kanunu, Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olması yolundaki en büyük adımdır” ifadeleri kullanıldı.
‘TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ’
Bursa Barosu Kadın Hakları Merkezi adına açıklama yapan Av. Nazlı Ceren Şendoğan, “Ülkemizde, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması yönünde tek eşlilik, resmi nikah, eşit miras hakkı, mahkemelerde eşit tanıklık, boşanma ve velayet hakkı gibi kadının insan haklarına ilişkin temel kazanımlar Medeni Kanun’la sağlanmıştır. Kadına yönelik şiddet, cinsel saldırı ve kadın cinayetlerinin katlanarak arttığı, kadınların şiddetten korunma kalkanı olan İstanbul Sözleşmesinin hukuka aykırı olarak feshedildiği bu dönemde Medeni Kanun’la elde edilen kazanımlarımızın tartışmaya açılmasını, süreli nafaka hakkı, aile hukukunda arabuluculuk gibi uygulamaların gündeme getirilmesini kaygıyla izlemekteyiz” dedi.
96 yıllık kazanımlarımıza yönelik saldırılara sessiz kalmayacaklarını belirten Şendoğan, “Bursa Barosu olarak; ülkemizin her bir bireyi için Medeni Kanun’un sağladığı haklar etkin ve eşit bir şekilde uygulanıncaya kadar toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelemize devam edeceğimiz” dedi.
Fotoğraf: Evrensel
İlgili haberler
İzmir Barosu: Dün İstanbul Sözleşmesi, bugün Meden...
İzmir Barosu: Kadınların bağımsız olmasından, şiddetten uzak bir yaşam hakkı için mücadele etmesinde...
Medeni Kanun’un 92. yılında kadınlar ders kitaplar...
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, kadınların her alanda haklarını yitirdiğini ifade ederek,...
Hükümetin derdi 91 yıllık medeni kanunla
Müftülere nikah yetkisi verilmesini kapsayan yasayı değerlendiren Avukat Selin Nakıpoğlu, ‘kadınları...
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN
Editörden
Bültenimize abone olun!
E-posta listesine kayıt oldunuz.