Katledilen Ceyda Yüksel için yeni rapor hazırlanacak
Ceyda Yüksel’i katleden Serkan Dindar’ın yargılandığı davada mahkeme Adli Tıp Raporu’nun yeniden hazırlanmasını isterken, duruşmayı 21 Ocak tarihine erteledi.

İzmir Bornova’da 21 Ağustos 2020 tarihinde Ceyda Yüksel’i katleden Serkan Dindar’ın yargılandığı davanın altıncı duruşması Bayraklı Adliyesi 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmada taraf avukatları, katledilen Ceyda’nın ailesi ve tutuklu yargılanan sanık Serkan Dindar hazır bulurken, duruşmayı İzmir Barosu Kadın Hakları Komisyonu ve kadın örgütleri de takip etti.

Duruşma, İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden gelen bilirkişi raporuna ilişkin Cayda’nın aile avukatlarının taleplerinin dinlenmesiyle başladı.

Raporun eksik hazırlandığını dile getiren avukatlar, sanık Serkan Dindar’ın telefonunun Siber Suçlar Bürosu’na gönderilmiş olmasına rağmen incelenmediğinin söyledi. Avukatlar, hem Ceyda’nın hem de sanık Dindar’ın telefonun HTS kayıtlarında suça ilişkin delil niteliğindeki kayıtların alınmasını talep etti.

ADLİ TIP RAPORU YENİDEN HAZIRLANACAK

Ceyda Yüksel’e ve sanığa ilişkin daha önce mahkemeye ulaşan Adli Tıp Kurumu (ATK) raporlarının yetersiz olduğunu ifade eden avukatlar, yeniden değerlendirme raporu yazılmasını istedi.

Sanık avukatları ise yeniden rapor alınmasına gerek olmadığını söylerken, sanık Dindar ifadesinde geçen ‘Göztepeli Serkan’ın Serkan Selçuk olduğunu ifade etti.

Mahkeme heyeti, Ceyda’nın hayatını kaybetmesine neden olan yaraların vücudunda ne şekilde oluştuğuna, sanık erkeğin de elindeki yaraların mesleği ile olan ilişkisinin bulunmasında dolayı yeniden rapor hazırlanması, Ceyda’nın ve sanık Dindar’ın telefonlarının İstanbul Siber Suçlar Birimi Müdürlüğü tarafından incelenmesi yönünde karar verdi. Duruşma 21 Ocak tarihine ertelendi.

“YAŞAM HAKKIMIZDAN VAZGEÇMİYORUZ”

Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi Şiddetle Mücadele Grubu ise konuyla ilgili adliye önünde basın açıklaması yaptı.

İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasanın etkin uygulanması talep edilen açıklamada, “İstanbul Sözleşmesinden ve yaşam hakkımızdan vazgeçmiyoruz. Kadınların hayatın her alanında şiddetsiz, eşit ve özgür bir yaşam sağlanıncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Öldürülen tüm kadın kardeşlerimiz için adliyelerde adalet aramaya sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz” denildi.

Fotoğraf: Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi Şiddetle Mücadele Grubu


İlgili haberler
Eylül ayında 26 kadın cinayeti yaşandı

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun Eylül raporuna göre; 26 kadın cinayeti yaşandı, 19 ka...

Katledilen Ceyda Yüksel’in duruşması 22 Ekim’e ert...

Ceyda Yüksel’i katleden Serkan Dindar’ın yargılandığı dava görüldü. Bir sonraki duruşmayı 22 Ekim ta...

Katledilen Ceyda Yüksel’in duruşması 10 Ağustos’a...

Ceyda Yüksel’i katleden Serkan Dindar’ın yargılandığı dava görüldü. Mahkeme heyeti bir sonraki duruş...