Kartonsan'da yükselen dayanışma sesi: ‘Direne direne kazanacağız’
Kocaeli Kartonsan’da işçilerin grevi sürerken dayanışma için fabrika önünde bekleyen kadınlarla Ekmek ve Gül'ün başlattığı 1 Öğün Ücretsiz Sağlıklı Yemek Kampanyasını konuştuk.

Kocaeli’de Türk-İş’e bağlı Selüloz-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Kartonsan’da grev 13.gününde. Açlık sınırının altında ücretlere mahkum edilmiş olan Kartonsan işçileri, 30 ülkeye ihracat yapan bu fabrikanın kendi emekleri sayesinde bu kadar büyüdüğünü ifade ediyorlar. Kartonsan son bir yılda karını %268 artırmışken işçisinin %150 zam talebini yok sayıyor. TİS sürecinin uyuşmazlıkla sonuçlanması nedeniyle  işçiler 22 Aralık’ta greve çıktı.

Kartonsan işçileri 2023 yılını aileleriyle birlikte grev çadırında karşıladı. Grev alanındaki onlarca çocuk ve kadın “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla işçilerin sesine ses kattı. 2022’nin son günü Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği’nden kadınlar grev alanına destek için geldiklerinde mayıs ayından bu yana sürdürdükleri 1 Öğün Ücretsiz Sağlıklı Yemek Kampanyasını anlatarak imza föylerini dolaştırdılar.


İlgili haberler
Okullarda 1 öğün ücretsiz yemek için çalışma yürüt...

Ekmek ve Gül'ün başlattığı, pek çok kadın derneği ve veli derneğinin ilmek ilmek ördüğü ‘Okullarda...

Bütçeden hakkımız olanı istiyoruz| Okullarda #1Öğü...

Okullarda bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek verilmesi için çalışma yürütülen kadınlar, demokratik...

Çocukların beslenme sorunu için çocuk örgütlerinde...

Uluslararası Çocuk Hakları Elçileri Derneği ve Uluslararası Çocuk Hakları Elçileri Derneği, artan yo...