Kartal ve Maltepe Kadın Dayanışması: Gökçen Ocak’ın yanındayız
Eşinin amcası tarafından tehdit ve tacize maruz kalan Gökçen Ocak için açıklama yapan Kartal ve Maltepe Kadın Dayanışması, cezasızlık politikalarına tepki gösterdi.

Kartal ve Maltepe Kadın Dayanışması, eşinin amcası tarafından tehdit ve tacize maruz kalan Gökçen Ocak için bu akşam Gülsuyu Mahallesi Heykel’de açıklama yaptı. Kadınlar, ‘Kız kardeşimiz Gökçen Ocak’ın yanındayız’ dedi. Kadın Dayanışmasının yaptığı açıklama şöyle:  

Türkiye’de kadına yönelik fiziksel, cinsel, ekonomik ve duygusal şiddet formlarının katlanarak arttığı; siyasal iktidar çevrelerinin kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadele amacıyla Türkiye’nin 11 Mayıs 2011’de imzaladığı uluslararası bir sözleşme olan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme ve sözleşmeyi tartışmaya açma girişimlerinin sık sık gündeme geldiği bugünlerde yeni bir kadın taciz ve tehdit failinin cezasız kalması durumuyla karşı karşıya kaldık. Mahallemizde yaşayan Gökçen Ocak, eşinin amcası tarafından aylardır tehdit ve tacizlere maruz kaldığını belirterek sosyal medyadan yardım çağrısında bulundu. 13 Nisan’da kayınvalidesi eşinin amcasının oğlu tarafından vurulan Gökçen Ocak, o tarihten itibaren tehditlere ve basına yansıyan videoda görüldüğü gibi tacize maruz kalıyor. Defalarca şikayet etmesine rağmen eşinin amcası serbest bırakılmıştır. Olay ‘aile içi kavga’ denilerek taciz ve tehdit boyutu kapatılmaya çalışılıyor.
Eril yargının şiddet taciz ve tecavüz faillerini cezasız bırakması ve katilere verilen iyi hal indirimleri, şiddet tehdidi altında yaşam süren kadınlara yenilerini ekliyor. Biz kadınlar faillere bu denli cesaret verenin cezasızlık politikaları olduğunu biliyoruz ve kız kardeşimizin Gökçen Ocak’ın yanındayız diyoruz. Yaşasın kadın dayanışması...

İlgili haberler
Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi: Fatma Şengül’...

Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi çağrısıyla bir araya gelerek kadınlar işyerindeki erkek tarafınd...

Gülsuyu’dan kadınlar film gösteriminde buluştu, şi...

Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evinde bir araya gelen kadınlar ‘Zerre’ filmini izledi, kadınların y...

Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi: Çocuk istisma...

İstanbul Maltepe'deki Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi Derneği 'Çocuklar İstismar Edilirken Seyre...