'Kamera kaydı yok' denilerek beraat eden baba istismarı itiraf etti
Öz kızını istismar etmekten hakkında dava açılan ve 2022'de 'tanık ve kamera kaydı' olmaması sebebiyle beraat eden Hakan P., mahkemeye istismarı itiraf eden dilekçe gönderdi.

Öz kızını istismar etmekten hakkında dava açılan ve 2022'de "tanık ve kamera kaydı" olmaması sebebiyle beraat eden Hakan P., mahkemeye istismarı gerçekleştirdiğini itiraf eden ve oğlu Hacı P.'nin de kızına karşı istismar suçunu işlediğini ihbar eden bir dilekçe gönderdi. 

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre Hakan P. mahkemeye gönderdiği dilekçede suçtan kurtulmak için savcılıkta ve mahkemede suçu inkar ettiğini ve pişman olduğunu ifade etti. Bu dilekçeden iki gün sonra 9 Mayıs'ta sunduğu başka bir dilekçede de oğlu Hacı P.'nin de söz konusu suçu işlediğini belirtti. Mahkeme dilekçeleri istinaf mahkemesine gönderdi.

NE OLMUŞTU?
2019 yılında 7 yaşındaki kız çocuğu, öğrenme güçlüğü çektiği gerekçesiyle annesi tarafından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Bölümüne götürüldü. Yapılan muayenenin ardından kız çocuğunun istismara uğradığı anlaşıldı ve bu bilgi anne ile paylaşıldı. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan çocuk babası Hakan P. ve üvey abisi Hacı P. tarafından istismara uğradığını anlattı. Sanıklar savunmalarında Hakan P. ve kız çocuğunun annesinin boşanma sürecinde olduklarından dolayı kendilerine iftira attığına dair iddialarda bulundu. Mahkeme 2022 yılında Mahkeme Başkanının muhalefetine rağmen "tanık beyanı, kamera kaydı gibi delil bulunmadığı" ve "somut ve inandırıcı delil elde edilemediği" ifade edilerek sanıklar hakkında beraat kararı verdi. Küçük kızın avukatı karara itiraz ederek dosyayı istinaf mahkemesine taşıdı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Çocuğunu istismara maruz bırakan baba tutuklandı

Diyarbakır’da 16 yaşındaki kızı R.Ş.’ye tecavüz eden fail Ş.Ş. tutuklandı.

8 maddede çocuk istismarıyla ilgili doğru bildiğin...

Çocuk istismarı haberleri her geçen gün artıyor, ailelerin tedirginliği de öyle. Peki çocuk istismar...

Dördüncü Yargı Paketi Mecliste: ‘Somut delil’ isti...

Katalog suçlarda faillerin tutuklanmasında ‘somut delil’ şartını öneren dördüncü yargı paketi Meclis...