Kadir Şeker’in yargılanmasına 16 Eylül’de devam edilecek
Konya’da sevgilisi Ayşe D.’yi darbeden Özgür Duran’ı engellemek isterken kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Kadir Şeker’in ikinci duruşması görüldü.

Konya’da, sevgilisi Ayşe D.’yi darbeden Özgür Duran’a engel olmak isterken kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Kadir Şeker ikinci kez hakim karşısına çıktı.  

Kadir Şeker savunmasında, “Eve giderken kadın ağlama seslerini duydum. Kadın, ‘Tamam yeter artık’ diyerek, ağlıyordu. Kadının ağlama seslerine dayanamadım. Bakmak istedim. Yanlarına doğru gittim. Adam ayakta, kadına sürekli küfürler ediyordu. Adama ‘Ne yapıyorsun, gücün kadına mı yetiyor? dedim. ‘Karım değil mi, sana ne’ diyerek, bana küfür etti. Bana parmağındaki alyansı gösterdi. Kadın da bana, ‘Bu benim eşim, sen git ablacım’ dedi. Bu sırada Özgür, hep bağırıp, küfür ediyordu. Ben olay yerinden, kameriyeden 10-15 metre uzaklaştım. Arkamdan anneme yönelik küfürler etti. ‘Seni bulacağım’, deyip küfür etti. Ben de ‘Beni bulamazsın’ dedim. Sonra arkamdan gelip, gözüme yumruk attı. Bana sürekli yumruklar atıyordu. Sonra boğazıma yapıştı, nefesim kesildi. Öleceğimi hissettim. Belki beni bırakır diye, cebimden bıçağı çıkardım. Ama ben ona karşılık veremedim. Beni de bırakmadı. Sırt üstü yere düşmüştüm. O da benim üzerimde omuzlarımdaydı. Bir süre sonra kalktım ve olay yerinden ayrıldım. Elimde kan olduğunu gördüm. Kendi elimin kesildiğini zannettim. Daha sonra eve gittim. Teyzem ve kuzenime, akşam polisler beni almaya gelince olayı anlattım. Kesinlikte şahsın yaralandığını fark etmedim. Kendi elim kesildi zannettim. Ben böyle olsun istemedim. Çok üzgünüm. Kesinlikle kötü bir art niyetim yoktu. Sadece kadının iyi olduğunu görmek, öğrenmek istedim” diyerek yaşananları anlattı.

Taraf avukatlarının soruları üzerine Kadir Şeker, “Ben ona tekme atmadım. Ne de o bana tekme attı. Olay yerine giderken, elimde bıçak yoktu. Benim boğazımı sıkınca, nefessiz kalınca beni bırakır, belki gider diye bıçağı çıkardım. Bıçak benim sağ cebimdeydi. İlk yanına gittiğimde aramızda mesafe vardı. Bana orada saldırdı ve küfürler etti” diye konuştu.

‘KADİR, BANA YARDIM AMACIYLA YANIMIZA GELDİ’
Duruşmada, Ayşe D. de tanık olarak dinlendi. İfadesine, önceki anlatımlarının doğru olduğunu belirterek başlayan Ayşe D, “Kadir, bana yardım amacıyla yanımıza geldi. Kadir’in direkt gelerek, Özgür’ü bıçakladığını söyleyemem. Bana yardım amaçlı geldi. Kadir’in tek hatası, keşke elinde bıçakla yanımıza gelmesiydi. Kadir’i suçlamıyorum ve suçlamak istemiyorum. Ben bıçaklama anını görmedim zaten. Özgür sürekli çocuğa bağırıyordu. İlk Özgür, Kadir’e saldırdı. Kadir’e ‘Sen git ablam, o benim eşim’ dedim. Özgür, Kadir giderken elindeki bıçağı gördü ve yeniden hırçınlaştı. Kadir küfür etmedi. Özgür sürekli Kadir’e yönelik küfürler ediyordu. Kadir’in elinde siyah bir bıçak vardı. Kadir vicdanen rahat edecekse, olay yerine bıçakla geldiğini söylemeli. Benim ifadelerim doğrudur” diye konuştu.

Ayşe D.’den sonra diğer tanıkların beyanları dinlendi.

'ARKADAŞLARIM ÜNİVERSİTEDEYKEN BEN CEZAEVİNDEYİM'
Cumhuriyet savcısının olayın boyutunun göz önüne alınarak sanığın tutukluk halinin devamını istediği duruşmada yeniden söz verilen Kadir Şeker, üzgün olduğunu belirtti. Şeker “Üzgünüm, ama zamanı geriye döndüremem. Haberleri, cezaevinde takip ettim ve benden ‘katil’ diye bahsettiler. Ben de ismimin böyle duyulmasını, anılmasını istemezdim. Arkadaşlarım üniversiteye hazırlanırken, ben cezaevindeyim. Bunun için çok üzgünüm” dedi.

 TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ
Mahkeme heyeti, Kadir Şeker'in tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı 16 Eylül gününe erteledi.

AVUKATI: ‘BUGÜN ESASA DAİR SAVUNMAYA GİRMEDİK’
Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan Kadir Şeker'in avukatlarından Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ, “Bugün esasa dair savunmaya girmedik. Sebebi de henüz toplanmayan delillerimizden, tanıklarımız var. Olaydan sonra maktule yardımcı olan, orada halı sahada oynayan Suriyeli vatandaşların ifadesi alınacak. Yine tutanak hazırlayan bir polis memuru arkadaşımızın ifadesi alınacak. 16 Eylül günü, dosyamızın karara çıkacağını düşünüyorum. Gözden geçirme dediğimiz bir husus vardır, 30’ar günlük süreyle tutukluluk sürecinin gözden geçirilmesi. Temmuz ve ağustos ayında yapılacak gözden geçirme sürecinde de tahliye olmayacağı kanaatindeyiz. Zor bir dosya, tüm kamu vicdanını rahatlatacak. En adil ve en doğru kararın bu heyet tarafından verileceğine inancımız tamdır” dedi.

Kadir Şeker’in üniversiteye hazırlanışın 3'üncü yılı olduğunu, ancak tam olarak hazırlanamadığını bildiren Aladağ, “Şöyle bir algı oluşturulmaya çalışıldı; Kadir elinde bıçakla geldi. Maksadı oradaki fiziki şiddeti önlemek değil, kasten yaralamak. Kadir’in elindeki 23 santimdir. 23 santim bir bıçakla Kadir’in maktulle boğuşmasını beklemek, hayatın olağan akışına aykırıdır. Biz ısrarla ifade ediyoruz; Kadir olay yerine bıçakla gelmemiştir. Bu ifademizi teyit eden Ayşe D.’nin bizzat olayın hemen ardından maktulün amca oğlu Bülent Duran ile görüşmesi var. Bu görüşmede bıçaktan bahsedilmiyor. Yine olayı gören 4’üncü katta oturan diğer tanıklar Kadir’in elinde olay anında bıçak olmadığını net bir şekilde söylediler” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?
İddiaya göre, Kadir Şeker, 5 Şubat’ta merkez Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi’ndeki parkta bir kişinin sevgilisini darbettiğini görmüş, çifti ayırmaya giden genç, bu sırada saldırgan Özgür Duran’ın sözlü ve fiziki müdahalesiyle karşılaşmıştı. Genci bir süre kovalayan ve darbeden Özgür Duran, boğuşma sırasında aldığı bıçak darbesiyle yere yığılmıştı. Göğsüne aldığı yara nedeniyle ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Duran, hayatını kaybetmişti.
Polis ekipleri, olay yerindeki kan izlerini takip ederek, Şeker’i ikamet ettiği teyzesinin evinde gözaltına almıştı. Şeker, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı.
Soruşturma sonunda Kadir Şeker hakkında, ‘kasten adam öldürme’ suçundan iddianame düzenledi. İddianamede, yargılamanın ömür boyu hapis cezası istemiyle yapılması, verilecek cezanın ise tahrik indirimiyle 12 yıldan 18 yıla kadar olması talep edildi. Ayrıca, ‘yasak bıçaklar ve diğer aletlerle ilgili suçlar ve cezaları’ kapsamında 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi. İddianame 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken, açılan davanın ilk duruşması 28 Nisan günü yapıldı. O tarihte Kovid-19 testi pozitif çıkan Şeker, duruşmaya, Ses ve Bilişim Görüntü Sistemi (SEGBİS) ile katılmıştı. Tutuklu sanık Kadir Şeker, önceki ifadelerini tekrar ettiğini, savunmasını ayrıntılı olarak yüz yüze yapmak istediğini ve tahliyesini talep ettiğini söylemişti. Mahkeme, Kadir Şeker’in tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı ertelemişti.


İlgili haberler
Kadir Şeker hakkında 12 yıldan 18 yıla kadar hapis...

Ayşe D.’yi darbettiği iddia edilen Özgür Duran’a müdahale ederken ölümüne neden olan Kadir Şeker hak...

Kadir Şeker’in kurtardığı Ayşe D. ifade değiştirdi

Ayşe D. ifadesini değiştirerek Özgür Duran’ın kendisini darbetmediğini söyledi. Avukat Diren Cevahir...

Kadir Şeker’in tutuklanmasına tepki: #Kadiricinada...

Konya'da, Ayşe D’yi darp eden Özgür Duran adlı kişiyi engellemek isterken çıkan arbedede Duran’ın öl...