Kadınlar, Tuzluçayır Kadınlar Dayanışma Derneği'nde mahalle sorunlarını konuştu
Tuzluçayır'da buluşan kadınlar, mahallenin Muhtar adayı Nazik Şirin Akın ile sorunları ve çözümleri konuştu, Okullarda Bir Öğün Ücretsiz Yemek için MEB'e açılan davanın duruşmasına çağrı yapıldı.

Ankara'da Tuzluçayır Mahallesi Muhtar adayı Nazik Şirin Akın çağrısı ile mahallenin sorunlarını ve çözüm önerilerini konuşmak için kadınlar Tuzluçayır Kadınlar Dayanışma Derneği'nde buluştu.

Kadınların en çok üzerinde durduğu konu yoksulluk oldu. "Mahalle Meclisi" oluşturularak her sokaktan 3 temsilci seçilerek mahalleyi yönetecegini belirten Nazik Şirin Akın, "mahalleyi birlikte yöneteceğiz" dedi . Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği Başkanı Elif Sancı ise eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekerek, okullarda eğitimin tüm kademelerinde ücretsiz sağlıklı yemek verilmesi gerektiğini belirtti. Sancı, Okullarda Bir Öğün Ücretsiz Sağlıklı Yemek için Milli Eğitim Bakanlığı'na dava açtıklarını, duruşmanın ise 21 Şubat Çarşamba günü 3. İdare Mahkemesinde görüleceğini belirtti. Etkinliğe katılan kadınlara duruşmaya katılma çağrısı yapıldı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül