Kadınlar Şişli’de regl tabusunu konuştu
Ekmek ve Gül Şişli Grubu Konuşmamız Gerek Derneği Kurucularından İlayda Eskitaşçıoğlu ile regl yoksulluğunu, kadınların yoksulluktan nasıl etkilendiğini ve çözüm yollarını konuştu.

Ekmek ve Gül Şişli Grubu buluşmalarından birini daha gerçekleştirdi. Regl tabusuyla birlikte, regl yoksulluğu ve çözümleri hakkında konuşmak üzere Konuşmamız Gerek Derneği kurucularından İlayda Eskitaşçıoğlu’nun katıldığı söyleşide Eskitaşçıoğlu sahadan deneyimlerini ve derneğin kuruluş hikayesini anlattı.

Çoğunlukla kadınların ve çocukların regl hakkındaki sorularını yanıtladıklarını, reglin tabu olması regl ürünlerinini de çok pahalı olması nedeniyle menstrual ürünlere erişimde ciddi bir sıkıntı yaşandığını anlatan Eskitaşçıoğlu yönetenlerin bu konuda sorumluluk almaları gerektiğini dile getirdi.

Yine regl, regl yoksulluğu hakkındaki sayılı Türkçe kaynaktan biri olan Dinozor Çocuk’tan çıkan “Hadi Konuşalım” kitabının yazarlarından olan İlayda Eskitaşçıoğlu, kitabın başkahramanı 12 yaşındaki Elif’in regle dair ilk deneyimini ve bu süreci nasıl karşıladığını anlattı. Etkinlik sorularla ve deneyim paylaşımlarıyla son buldu.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Şişlili kadınlar sığınmaevi talebiyle eylem yaptı:...

Şişlili kadınlar, Şişli Belediyesi önünde yaptıkları eylemle iki yıl önce verilen sözün tutulmasını...

Şişli'de 'HPV nedir?' söyleşisi

Şişli Ekmek ve Gül Grubu'nun çağrısı ile kadınlar Nostalji Kitap Kafe'de Dr. Irmak Saraç ve Editörüm...

Regl tabusuna karşı ‘Hadi Konuşalım’

Konuşmamız Gerek Derneği Kurucuları Bahar Aldanmaz Fidan ve İlayda Eskitaşçıoğlu’nun Ayrıntı Yayınla...