Kadınlar, öldürülen Fatma Şengül için isyan etti!
Maltepe’de iş arkadaşı tarafından öldürülen Fatma Şengül için kadınlar basın açıklaması ve yürüyüş gerçekleştirdi. Fatma Şengül’ün cenazesini kadınlar taşıdı.

İstanbul Maltepe’de, 48 yaşındaki Fatma Şengül, işe gitmek için yola çıktığında iş arkadaşı Zeynel Akbaş tarafından öldürüldü. Kadın cinayetini protesto eden Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında şiddetin ve kadın cinayetlerinin arttığına dikkat çekildi.


Fatma’nın öldürüldüğü Emek Caddesinde buluşan kadınlar yaptıkları açıklamada şunları söyledi: “Fatma bugüne kadar bir karıncayı dahi incitmemiş, elindeki bir parça ekmeğini bile etrafındaki herkesle paylaşan bir insandı. Eşini kaybedip çocuklarıyla beraber hayat mücadelesi verip kanseri yenmiş hayata tutunurken bir erkek şiddetine kurban gitti. Biliyoruz ki ‘Fatma’ ne ilk ne de son erkek şiddeti mağduru kız kardeşimiz.”

Fatma Şengül’ü öldürtükten sonra intihar eden ve şimdi yoğun bakımda olan Zeynel Akbaş’ın en ağır cezayı almasını isteyen kadınlar, yargıdaki iyi hal ve tahrik indirimlerine de tepki gösterdi; “Yetkililere sesleniyoruz! Yaşanan kadın cinayetlerinin sorumları yakalanıp bir an önce cezaları verilmelidir. Türkiye’nin imzalamış olduğu uluslararası sözleşmeler ve Birleşmiş Milletler kararlarıyla kadına yönelik her türlü şiddeti önlemek üzere yasa yapma, ve bu yasaların uygulanmasını sağlama ve denetleme, kadınların yaşam hakkını koruma, caydırıcı önlemler alma zorunluluğu var. Bu yasaların hakkınca uygulanması ve yaşanan kadın katliamına bir son verilmesi için kadına yönelik şiddet davalarında uygulanan ‘haksız tahrik ve iyi hal’ uygulamalarına, aile birliğinin korunması adı altında kadınları ikinci planda bırakan, kendilerine şiddet uygulayan erkeklerle bir arada yaşamayı zorlayan uzlaştırma girişimlerine bir an önce son verilmelidir.”

Ayrıca Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma evi kadın şiddete ve kadın cinayetlerine karşı mücadele edeceklerini de belirtti; “Biz Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evinden kadınlar olarak kız kardeşlerimizin erkek şiddeti ile öldürülmesine razı değiliz.”

Basın açıklamasının ardından yürüyüş gerçekleştirilirken Fatma Şengül’ün cenazesini de kadınlar taşıdı.

İlgili haberler
Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi: Çocuk istisma...

İstanbul Maltepe'deki Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi Derneği 'Çocuklar İstismar Edilirken Seyre...

Gülsuyu’dan kadınlar film gösteriminde buluştu, şi...

Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evinde bir araya gelen kadınlar ‘Zerre’ filmini izledi, kadınların y...

Gülsuyu Gülensu Dayanışma Evi’nden Flormar işçiler...

Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi’nden kadınlardan direnişteki Flormar işçisi kadınlara dayanışma…