Kadınlar Gazze'ye yönelik saldırılara karşı İstanbul'daki İsrail Konsolosluğu önünde toplandı
İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne gerçekleştirdiği bombalı saldırı İstanbul’da İsrail Konsolosluğu önünde protesto edildi.

İsrail'in Gazze'de El-Ehli Baptist Hastanesi'ne gerçekleştirdiği bombalı saldırının ardından İstanbul’da siyasi partiler, sendikalar ve emek meslek örgütleri Levent Metro çıkışında bir araya gelerek İsrail Konsolosluğuna yürüyüş gerçekleştirdi.

​Siyasi partilerin ve meslek örgütlerinin çağrısıyla bir araya gelen kitle “Gazze’de katliam var! İsrail’i durdurun” ve "İsrail ile tüm ilişkiler kesilsin" pankartı açtı.

Kitle yürüyüş boyunca sık sık “Kınamak yetmez İsrail’e boykot”, “Emperyalizm yenilecek, direnen haklar kazanacak”, “Katil İsrail Filistin’den defol”, “Filistin’de düşene dövüşüne bin selam”, “Savaşa hayır, barış hemen şimdi”, “Kahrolsun İsrail, kahrolsun ABD" sloganları attı. Yürüyüşe doktorlar beyaz önlükleriyle katıldı.

FİLSİTİN İŞGALİNİ DURDURUN

Kadınlar Birlikte Güçlü de İsrail'in Gazze'deki saldırısını konsolosluk önünde protesto etti. “Kadınlar Filistin halkının yanında” dövizi açan kadınlar “Nehirden Denize Özgür Filistin”, “İsrail soykırıma derhal son ver”, “Filistinli kadınlar yalnız değildir” dövizleri taşıdı. Burada yapılan açıklama da, “12 gündür Gazze aralıksız bombalanıyor. İnsanların kafasına bomba yağmayan gün, saat yok. Beş dakikada bir Filistinlinin öldürüldüğü günler yaşıyoruz. Her gün sayı yükseliyor. 1000, 2000, 3000. Filistinliler dünyanın gözü önünde silinmeye çalışılıyor. İsrail ordusu tarafından tahliye yeri olarak belirtilen yerlerde yine insanları öldürdüler. Filistin’de savaşa hayır deyip Rojava’daki ölümlere göz yuman iki yüzlü anlayışı reddediyoruz. Gazze’ye bombardımanı durdurun hemen şimdi, Filistin'in işgalini durdur diyoruz” denildi.

KADINLAR EKMEK VE GÜL'E KONUŞTU: FİLİSTŞNLİ KADINLARIN YANINDAYIZ

Farklı kesimlerden ve örgütlerden protestoya katılan Kadınlar hem Filistinli kadınlarla dayanışmak için hem İsrail'in Filistin'e karşı saldırılarına "dur" demek için alanda olduklarını Ekmek ve Gül'e aktardı:




Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Göçmen Kadınlar Birliği barış için açıklama yaptı

Almanya Göçmen Kadınlar Birliği, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına dair sosyal medyada açık...

Cerrahpaşa'da sağlıkçılardan İsrail protestosu: Fi...

İsrail'in saldırılarını protesto eden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan sağlık emekçisi...

Filistin’de işgal yıllarında kadınlar, sınırları a...

Filistin’de kadın hareketi sınır ötesine de aşan bir süreçte ilerliyor. Lübnan Komünist Partisi'nden...