Kadınlar, Funda Buyruk’un Belediye Başkan Yardımcılığından alınmasını protesto etti
Adana Kadın Platformu, Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Funda Buyruk’un görevden alınmasını protesto etti.

Adana Kadın Platformu Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Funda Buyruk’un görevinden alınmasını Heykelli Park'ta düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti.

Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Funda Buyruk, 10 gün göz altında tutulduktan sonra adli kontrolle serbest bırakıldığı operasyon gerekçe gösterilerek İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alındı. Henüz tebligat yapılmadığı için görevden alma kararının Belediye Meclis üyeliğini de kapsayıp kapsamadığı bilinmiyor.

‘KARARI BASINDAN ÖĞRENDİK’

Adana Kadın Platformu, halkın oylarıyla seçilen Funda Buyruk’un görevden alınmasına tepki gösterdi.

Açıklama öncesi parkı ablukaya alan polis, kadınların açıklamasını engelleme çalıştı.

Buna rağmen düzenlenen açıklamada konuşan Avukat Ayşe Zilan, soruşturma dosyasındaki iddialarda olduğu gibi Buyruk’un İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden alındığını da basından öğrendiklerini söyledi.

Operasyonu göle maya çalma hikayesine benzeten Zilan, “Madem yargıdan alamadıkları kararın peşini bırakmayacaklar, madem kimseyi ikna etmek zorunda da kalmak istemiyorlar; onların kökeninde göle çaldıkları zulüm mayası varsa, bizlerin de binlerce yıllık zulme direnme bilinci vardır, bilesiniz" dedi.

‘BUYRUK, ANCAK BAYILINCA HASTANEYE KALDIRILDI’

Gizlilik kararının gözaltı işleminden 3 gün önce alındığına dikkat çeken Zilan, hukuksuz işlemlerin avukatlardan kaçırmak istendiğini belirtti.

Zilan, şöyle devam etti:

“Günler sonra öğrenebildiğimiz iddialar, daha sabahın ilk saatlerinde iktidarın reklam panolarında çarşaf çarşaf yayımlandı, gösterişli başlıklar atıldı ve daha hakkındaki iddiayı dahi öğrenememiş Funda’nın kelepçeli fotoğraflarını blurlanmadan, adını dahi kısaltmadan paylaştılar.”

Gözaltına alınanların su ihtiyaçlarını dahi avukatların karşıladığını ifade eden Zilan, “Funda’ya yapılan işkence bundan da ibaret değildi. Süregelen hastalığından ötürü fenalaştığı anlarda, hastane ortamında yapılması gereken muayenesi için doktorlar dört duvardan ibaret, bodrum katındaki rutubetli bir ortama getirilmiş, doktorların 'hastane aciline kaldırılması gerektiğini' ifade etmelerine rağmen ancak iki gün sonra, bayıldığı anda hastaneye kaldırılmıştır. Elbette bu durum düşman ceza hukukunun bir parçasıdır. İhlal edilen tek hak masumiyet karinesi olmadığı gibi, yaşam da ancak lütfedilen, bahşettikleri bir haktır. Gün aşırı hedef alınan tüm bu kimlikleri taşımanın, layıkıyla yerine getirmenin bedeli ne olursa olsun bu mücadeleden vazgeçmeyecek, her türlü saldırıya karşı Funda’nın yanında durmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

‘İÇİŞLERİ BAKANLIĞI EMRİYLE KÜLTÜR MERKEZİ İÇİ İZLENDİ’

Soruşturmaya temel tapılmaya çalışılan delilin sadece Binevş Kültür Merkezi’ne yerleştirilen kamera ve dinleme cihazları olduğunu ifade eden HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, “Bu dosya tarihe İçişleri Bakanlığı’nın emriyle yaptırılmış bir röntgencilik olarak geçecek. Çünkü bir sanat evinde sanatçıların, kadınların üzerini değiştirdiği odalara kameralar yerleştirilmiş” dedi.

‘HALK BU YALANLARA İNAMMAYACAK’

Bu operasyonun sadece bir sanat evine ya da HDP’ye değil aynı zamanda muhalefete yapılmış bir operasyon olduğunu dile getiren Hatimoğulları, “Muhalefete HDP’nin yanında durmayın, yanarsınız, mesajını vermek isteyen bir operasyondur. Ama Türkiye’deki halklar bu yalanlara ve röntgencilikle çürümüş olan bu sisteme halk artık biat etmeyecek. İsterlerse başka belediyelere de kayyum atasınlar bu kayyumcu anlayış, insanları işsizlikle, açlık ve yoksullukla biat ettirme anlayışı bir zulüm cenderesidir” dedi.

Halkın bu küçük oyunlarla iktidara oy vermeyeceğini ifade eden Hatimoğulları, “Süleyman Soylu’nun ‘görürler günlerini’ anlayışını halklar mahkum edecektir” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Adana Kadın Platformu: Kadın mücadelesi yargılanam...

Adana Kadın Platformu, Diyarbakır'da yapılan gözaltılara karşı 'Kadın mücadelesi yargılanamaz' demek...

Adana Kadın Platformu 8 Mart'a çağırıyor

Adana Kadın Platformu eşit, özgür, şiddetsiz bir dünya talebi için 8 Mart'a giderken sokaklara çağır...

Adana Kadın Platformu: Yaşamı savunmaya devam edec...

Adana Kadın Platformu, intihara sürüklenen ve siyasi tutumlarından dolayı hukuksuz uygulamalarla bas...