Kadınlar 24 Haziran'ı konuştu: Politika bizim hayatımız
Emek Partisi Esenyurt ilçe örgütünün çağrısıyla bir araya gelen kadınlar seçimleri konuştu: “Politika bizim hayatımız, çünkü evin ekonomisi bizim işimiz.”

Esenyurtlu kadınlar, Emek Partisi (EMEP) İl Başkanı Sema Barboros'un da katılımıyla kahvaltıda buluştu. 24 Haziran seçimini konuşan kadınlar, “politika bizim hayatımız” diyor. Pazardan artık eli boş döndüklerini anlatan kadınlar "Elektrik, su faturası geliyor. En çok zamdan biz kadınlar etkileniyoruz. Evde bütçeyi belirleyen biziz. Politika tam da bizim hayatımızın içinde. Evde ne yemek yapacağımızı, dışarıya çıkıp çıkmayacağımızı iktidar belirliyor. Seçimlerimiz çok önemli” diyor. Kadınlar 16 yıllık AKP iktidarı boyunca koşulların giderek ağırlaştığını da anlatıyor.

'AKP OHAL'SİZ BIR MEMLEKET YÖNETEMEZ'
EMEP İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros da AKP'nin iktidara geldiği süreçten bu yana kadınların kazanımlarına göz diktiğini söyleyerek şöyle konuştu: “AKP uzun süredir kendi rejimini inşasının derdinde ve bu rejimin amacı tek adamlık ve başkanlık. Bunun için de elinden geleni yapıyor. Kürtajın yasaklanması, cinsel istismar tartışmalarını, eğitimin imam hatipleştirilmesi gibi bir çok tartışmayı hatırlıyoruz. 15 Temmuz'dan sonra da Türkiye OHAL ile yönetiliyor. AKP OHAL'siz bir memleket yönetemez. KHK ile ihraç edilen yüz binlerce insan var. OHAL'le birlikte grevleri yasaklanan işçiler var. Kadınlar, bütün sokak eylemlerinde müdahale ile karşılaşılıyor" diye konuştu

İlgili haberler
Seçim- geçim: Çelişkiler daha derin, sohbetler dah...

‘Erkek meselesi’ olarak görülen seçim tartışmalarına kadınların katılımı daha sınırlı. Bunu referand...

24 Haziran’a doğru: İşçi kadınlar ne istiyor, ne t...

8 Mart’tan 1 Mayıs’a kadınlarla yürüttüğümüz tartışmalar kadınların çözümsüz kalan bunca sorun karşı...

Yıkılıyor korkunun kaleleri, yıkılsın!

Ellerinden gelse oy toplamak için Kurban Bayramını seçim öncesine alacaklar, öyle bir telaş. OHAL da...